Renault odlučan da ponovo bude najbrži na Nirburgringu

Renault je saopštio da će 16. juna predstaviti unapređeni Megane RS Trophy. Prema najavama iz te kompanije, poboljšana verzija biće u stanju da obiđe krug na stazi Nirburgring za manje od 8 minuta.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 25.04.2014.

13:46

Default images

Sa rezultatom 8 minuta 7,97 sekundi, Megan RS Trophy bio je gotovo tri godine najbrži serijski automobil sa prednjim pogonom na Nirburgringu. Titulu mu je početkom marta preoteo Seat Leon Cupra 280, zabeleživši vreme od 7 minuta i 58,44 sekunde.

Renault nije dugo čekao kako bi se revanširao španskom proizvođaču. Na modelu Megane RS Trophy izvršena su poboljšanja, a za sada je poznato da je automobil dobio specijalni izduvni sistem firme Akrapovič.
Francuska kompanija nije otkrila da li je bilo još nekih intervencija na vozilu, ali je saopšteno da automobil može da projuri Nirburgringom za manje od 8 minuta.

Iako tačan rezultat nije objavljen, izgleda da ćemo 16. juna dobiti novog-starog rekordera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: