Automobili

Sreda, 13.11.2013.

09:11

Volvo produžio S60 zbog Kineza

Volvo će se pridružiti ostalim premijum proizvođačima koji kineskim kupcima nude modele sa produženim međuosovinskim rastojanjem. Na sajmu automobila u Gvandžuu biće predstavljen Volvo S60L.

Izvor: B92

Default images

Automobilske kompanije pokazuju sve veći respekt prema kineskom tržištu. To i nije čudno ako se zna da je Kina pojedinačno najveće automobilsko tržište na svetu sa 19,3 miliona prodatih automobila u 2012. godini, sa perspektivom daljeg rasta do 2020.

Poznato je da Kinezi imaju afinitet prema limuzinama sa produženim međuosovinskim rastojanjem. Kada su automobilske kompanije to shvatile, počele su da se utrkuju kako bi izašle u susret željama kineskog kupca.

Najnoviji primer je Volvo koji je u fabrici Čengdu u Kini već počeo proizvodnju modela S60L, iako će ovaj automobil premijeru imati tek na predstojećem sajmu automobila koji se od 21. novembra održava u kineskom gradu Gvandžu.

Volvo za sada nije objavio tehničke detalje i više fotografija ovog modela, a očekuje se da će to učiniti krajem meseca na pomenutom auto-salonu.

Pročitajte o produženom BMW-u Serije 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: