Doplatna opcija skuplja od 100.000 evra

Kada neki automobil, kao što je Pagani Huayra, ima osnovnu cenu od milion evra nije ni čudo da pojedini opcioni dodaci koštaju kao novi Mercedes S klase.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2013.

15:45

Default images

Dok za kupce koji su spremni da izdvoje početnih 1.050.000 evra, koliko košta bazni model, verovatno nije problem da plate papreno skupe dodatke, običan svet odmahivaće glavom u neverici. Na primer, da bi se kočiona klešta ofarbala u boju po želji kupca, potrebno je doplatiti 3.750 evra. Nešto više novca treba izdvojiti za zadnju kameru koja košta 4.900 evra.

Poznato je da super-sportski automobili nemaju veliki prtljažnik. Kako bi izašli u susret klijentima, proizvođači u svom asortimanu nude i specijalno oblikovane torbe čime se postiže maksimalna iskorišćenost prtljažnog prostora. Set od sedam takvih torbi za model Huayra kupce će koštati neverovatnih 14.950 evra.

Za opcione boje spoljašnjosti, Pagani naplaćuje od 21.500 do 59.500 evra, koliko košta da se automobil ofarba u dve specijalne nijanse i da se dodaju ukrasni elementi od ugljeničnih vlakana.

Kada smo kod ugljeničnih vlakana, Pagani nudi opciju da čitava karoserija automobila bude izrađena od ovog materijala, što cenu modela povećava za 112.500 evra.

Ipak, i oni koji se opredele da plate "samo" cenu osnovnog modela, kao i oni koji požele dodatne opcije, dobiće automobil koji ispod haube ima 6.0 litarski AMG V12 twin-turbo agregat. Motor je u stanju da razvije 730 ks i 1.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta i da omogući vozaču da potera Huayru do stotke za 3,3 sekunde, dok je malo mesta na kojima će moći da se isproba najveća brzina koja iznosi 370 km/h.

Pogledajte kako je ovaj automobil testirao vozač jednog grčkog auto-magazina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: