U pripremi treća generacija modela Twingo

Nakon dve generacije i 20 godina na tržištu, Renault priprema novi Twingo. Prototip treće generacije ovog malog gradskog automobila fotografisan je tokom testiranja u letnji uslovima.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 06.09.2013.

09:56

Default images

Kada se 1993. pojavio u prodaji, Renault Twingo je uneo osveženje u najmanji automobilski segment. Pokazalo se da čak i mali gradski automobil može da relativno prostran i funkcionalan, a uz to privlačnog i originalnog dizajna.

Druga generacija imala je težak zadatak da nasledi model koji je stekao popularnost tokom 15 godina proizvodnje. Iako je Twingo II, koji se pojavio 2007, bio znatno savremeniji u odnosu na odlazeću i tada već zastarelu prvu generaciju, nije naslednio šarm originalnog modela i brzo se utopio u gomili sličnih automobila.
Foto: worldcarfans.com
Treća generacija imaće zadatak da Twingu vrati staru slavu. Prvi koraci već su načinjeni konceptima Twin'Run i Twin'Z, a maskirani prototip sa fotografija stilski se nadovezuje na ova dva automobila.

Novi Twingo imaće prepoznatljivi korporativni dizaj na prednjem delu, sa karakterističnom maskom hladnjaka i velikim amblemom kompanije. Za razliku od prve dve generacije, koje su proizvodile samo u verziji sa 3 vrata, automobil koji će se pojaviti 2014. biće dostupan u konfiguraciji sa 5 vrata.
Foto: worldcarfans.com
Prema ranijim najavama, Twingo III deliće platformu sa sledećom generacijom modela Smart ForTwo, a očekuje se da će paletu motora sačinjavati male i efikasne trocilindrične pogonske jedinice sa ciljem postizanja što manje potrošnje i zagađenja u gradskoj sredini.

Kao mogući termin premijere novog Renaulta Twingo, navodi se sajam u Parizu 2014.

Da li mislite da će novom generacijom Renault povratiti popularnost modela Twingo?

Pročitajte više o trkačkom konceptu Renault Twin'Run.

Pogledajte kako izgleda koncept Reanult Twin'Z.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: