Mazda 3 za 2014.

Na internetu su se pojavile fotografije maskiranog prototipa sledeće generacije Mazde 3 hečbek. Ispod tankog sloja kamuflaže krije novi dizajn koji je Mazda predstavila na svojim najnovijim modelima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

10:55

Default images

Prve naznake budućeg modela nagoveštene su krajem prošle godine kada su objavljeni spekulativni renderi i patentne skice nove Mazde 3, a sada smo u prilici da vidimo i prve fotografije test prototipa.

Novi dizajn prednjeg dela izbrisaće sa lica osmeh koji krasi aktuelnu verziju ovog automobila. Poput nove "šestice", sledeća Mazda 3 imaće veliku masku hladnjaka u obliku štita i izdužene farove, dok će zadnji deo vozila po izgledu vrata prtljažnika i stop svetala ličiti na CX-5.
Nova SKYACTIV tehnologija doprineće smanjenju mase, a ujedno će poboljšati energetsku efikasnost automobila.

Nakon što je debitivao na novoj Mazdi 6, regenerativni sistem kočenja i-ELOOP trebalo bi da bude primenjen i na manji model iz game japanskog proizvođača.
Mazda 3 imaće i unapređenje pogonske jedinice, a govori se i o novom 1.6 litarskom SKYACTIV dizel motoru koji bi imao CO2 emisiju ispod 90 g/km.

Nova generacija Mazde 3 trebalo bi da zameni aktuelni model krajem 2013. ili početkom 2014. godine.

Pročitajte o novoj Mazdi 6.

Vozili smo aktuelnu Mazdu 3 CD 1.6 TE.

Vozili smo: Mazda CX 5 Attraction 2.2 D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: