Automobili

Sreda, 30.01.2013.

11:24

Nova Corvette na ulici

Tek što je završen sajam automobila u Detroitu na kojem je nova generacija Chevroleta Corvette imala svetsku premijeru, ljubitelji ovog modela već su uspeli da je snime u vožnji na ulici. I to ne samo jednu, već tri Corvette.

Izvor: B92

Default images

Januar je zaljubljenicima u sportske automobile i Chevrolet Corvette doneo promociju dugo najavljivane sedme generacije ovog model. Kao i kod pojavljivanja većine novih automobila, mišljena javnosti su podeljena, najviše po pitanju dizajna.

Ipak, nesporno je da nova generacija privlači pažnju gde god da se pojavi. Tako su članovi foruma Corvette7 snimili tri prototipa ovog automobila tokom testiranja u Arizoni:



Crna Corvette sa video snimka opremljena je sedmostepenim ručnim menjačem i dodatnim Z51 paketom opreme, dok su druga dva primerka osnovne verzije ovog modela.

Chevrolet je na promociji nove Corvette saopštio da bazni model pogoni 6.2 litarski V8 motor sa direktnim ubrizgavanjem koji je u stanju da isporuči 457 ks i 610 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U američkoj kompaniji kažu da je to najsnažniji osnovni model neke Corvette, do sada.

Novi Chevrolet Corvette stiže na tržište u trećem kvartalu 2013. godine, kada će biti poznata i cena ovog automobila.

Pročitajte više o sedmoj generaciji modela Chevrolet Corvette.

Pročitajte o 60 godina dugoj istoriji Corvette.

Prva Corvette sedme generacije prodata na aukciji za 1,1 milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: