Volvo predstavlja nove FH kamione

U sredu 5. septembra, kompanija Volvo kamioni predstaviće nove verzije najprodavanije serije FH i prestižne serije FH16.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 23.08.2012.

13:25

Default images

„Skoro dvadeset godina Volvo FH serija je transportnim firmama pružala bezbednost, efikasan transport i visok kvalitet. Sa novim verzijama, očekujemo da budemo još bolji u sve tri oblasti“, kaže Klaes Nilson, direktor Volvo Truck korporacije.

Nikada do sada Volvo nije sproveo toliko testova među vozačima i transportnim firmama kako bi novi model zadovoljio najstrože zahteve. Rezultat toga je nova FH serija.

„Zapravo, naši kupci su uticali na stvaranje krajnjeg proizvoda i ubeđen sam da smo na taj način postavili nove standarde u okviru kompletne kamionske industrije“, objašnjava Nilson.
Jedan od prioriteta u razvojnom procesu je bio da se napravi kamion koji je najlakši za upravljanje na tržištu.

Nekoliko strukturalnih unapređenja daju novoj Volvo FH seriji stabilnost i fleksibilnost, što može da se vidi u filmu pod nazivom „Balerina-kaskader“ u kom Fejt Diki, rekorderka u hodanju po “žici”, hoda po zategnutom užetu između dva kamiona koji voze brzinom od 80 km/h:



Uz novu Volvo FH seriju dolazi i novi sistem nezavisnog prednjeg oslanjanja (IFS) za teške kamione sa volanom sa leve strane.

U Volvou veruju da će IFS napraviti revoluciju u načinu upravljanja kamionom. Nezavisno prednje oslanjanje doprinosi da se svaki prednji točak oslanja nezavisno od drugog, što znači da ne utiče na njegovo kretanje.

S obzirom na to da se oba prednja točka kreću nezavisno, rezultat je mirnije i stabilnije kretanje na putu, a veći je i osećaj preciznosti i kontrole.

Svetska premijera i zvanično predstavljanje Volvo FH serije održaće se 5. septembra u Geteborgu. Događaji će se istovremeno održati i u Madridu, Birmingamu, Parizu, Roterdamu i Briselu, a moći će da se prati i uživo preko prezentacije na Internetu na www.volvotrucks.com/fh.

Pročitajte o sistemu automomnih vozila koji razvija Volvo.

Volvo prošao novi test sigurnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: