Počela proizvodnja Forda B-MAX

U novoj Fordovoj fabrici u Krajovi u ponedeljak 25. juna počela je serijska proizvodnja modela B-MAX.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2012.

15:39

Default images

Ford B-MAX je prvi automobil koji će se proizvoditi u pogonu u Rumuniji, u koji je američka kompanija uložila 675 miliona evra.

Osim vozila, u Krajovi se izrađuju i pogonski agregati, pa je tako u maju 2012. godine počela proizvodnja novog 1.0 litarskog benzinskog EcoBoost motora koji je nedavno dobio priznanje "Međunarodni motor godine 2012." (International Engine of the Year).

Povodom silaska sa trake prvog primerka modela B-MAX, Stiven Odel (Stephen Odell), predsednik i izvršni direktor Forda za Evropu, izjavio je da se u rumunskoj fabrici trenutno izrađuju “dva tehnološki najnaprednija Fordova proizvoda.”

Iz Forda su najavili i da će ta kompanija uskoro početi da proizvodi još jedan motor u pogonu u Krajovi, a reč je o 1.5 litarskom benzinskom agregatu. Serijska proizvodnja kreće 2013. godine, a više podataka o tom motoru biće objavljeno naknadno.

Pročitajte više o novom Fordu B-MAX.

Pročitajte više o 1.0 EcoBoost motoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: