Automobili

Utorak, 04.10.2011.

10:00

Seatov Up! zove se Mii

Nakon premijere Volkswagena Up! u Frankfurtu i najave njegovog blizanca, Škode Citigo, iz Seata stiže vest o njihovoj verziji novog malog gradskog auta, koji će se zvati Mii. Iz Volkswagena je stigla i potvrda da će tržištu ponuditi Up! Sa 5-ora vrata.

Izvor: B92

Default images

Seat Mii će izgledati kao blago restilizovana varijanta Up!-a sa troja vrata, za koju u španskom proizvođaču kažu da će imati prepoznatljivi "sportski mediteranski dizajn".
Mii će se od VW verzije razlikovati u prednjem i zadnjem delu, dok će silueta automobila ostati ista. Maska hladnjaka imaće klasičan Seatov trapezoidni oblik, dok će prednje svetlosne grupe dobiti agresivniji, izduženi oblik. Takođe, drugačiji će biti i prednji i zadnji branici.
Seat Mii dolazi sa dve verzije 1,0 litarskog benzinskog motora sa tri cilindra – slabijim od 59 KS i maksimalnom brzinom 160 km/h, i jačim koji razvija 74 KS i dostiže 170 km/h. Novi Seatov model imaće, poput Up!-a, City Safety Assist sistem, koji će u gradskoj vožnji uz pomoć lasera detektovati prepreku ispred automobila i automatski zakočiti vozilo, ako proceni da je sudar neizbežan.

Planirano je da Mii počne da se prodaje u Španiji do kraja 2011., dok se na evropskom tržištu očekuje na proleće 2012.
Koncept: Cross Up!
Osim ovog noviteta, iz Volkswagena su najavili i Up! koji će imati petora vrata i koji bi, za razliku od Cross Up! koncepta prikazanog u Frankfurtu, izgledao kao klasičan model sa troja vrata. Ova verzija Up!-a pojaviće se u prodaji tek nakon proleća 2012. godine. Pročitajte o novom Volkswagenu Up!.

Pogledajte kako će izgledati Škoda Citigo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: