Automobili

Sreda, 27.04.2011.

07:56

McLaren: Svake godine novi model

Zašto da bude u senci kada po principu "novi model svake godine" na tržištu može da se takmiči sa drugim proizvođačima sportskih automobila?

Izvor: B92

Default images

Morali smo da čekamo skoro dve decenije da bi McLaren izbacio na tržište novi model. McLaren F1 počela je da se proizvodi 1992. godine i skoro 18 godina kasnije britanski proizvođač napravio je superautomobil MP4-12C.

Antony Sheriff, jedan od šefova u ovoj kompaniji, izjavio je da će, po najnovijem planu, novi modeli stizati svake godine. Naravno, biće potrebno dosta vremena da se istraži i razvije novi superautomobil, pa se pretpostavlja da će narednih godina stizati nove varijante modela MP4-12C. Već se priča o kabriolet verziji.

Problem ne bi trebalo da predstavljaju ni sve strože eko-norme, jer u McLarenu aktivno rade na komercijalizovanju sistema regenerativnog kočenja iz Formule 1.

McLaren već sada ima više porudžbina za svoj MP4-12C nego što ih može proizvesti. Osim toga, Britanci navodno rade na pristupačnijem sportskom modelu koji bi trebalo da konkuriše Porscheu 911 i Nissanu GT-R. Priča se i o modelu koji bi trebalo da konkuriše Bugattiju, Paganiju i Koenigseggu.

Pročitajte više o McLarenu MP4-12C

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

23 h

Podeli: