Automobili

Petak, 04.03.2011.

07:44

FIAT 500 Coupe Zagato

Rezultat saradnje dizajnerske kuće Zagato i FIAT-a je novi koncept FIAT 500 Coupe Zagato predstavljen na Salonu automobila u Ženevi.

Izvor: B92

Default images

Novi model razvijen je na postojećim osnovama redizajniranog FIAT-a 500, samo što posle dorade ovaj automobil izgleda agresivnije.

Oblik krova je jedinstven i na prvi pogled bi se moglo reći da se najviše po tome ovaj koncept razlikuje od standardnog modela.

Raspored sedenja je 2+2, a ovaj model je dugačak 355 cm, širok 163 cm i visok 149 cm. Međuosovinsko rastojanje je 230 cm.



Ispod haube nalazi se TwinAir motor koji isporučuje 105 KS i 155 Nm obrtnog momenta. TwinAir tehnologija bi trebalo da značajno umanji emisiju štetnih gasova, pa bi emisija CO2 trebalo da bude najviše 95 g/km.
Iz italijanske kompanije ističu da je ovaj model napravljen isključivo za mlade; sedišta su sportska, boja karoserije je atraktivna, unutrašnjost je urađena u kombinaciji žute i crne kože.

Pratite najnovija dešavanja i premijere na Salonu automobila u Ženevi

Više fotografija sa Sajma pogledajte u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

19 h

Podeli: