Alfa Romeo nije na prodaju

Izvršni direktor FIAT-a rekao je jasno i glasno: "FIAT nema u planu da proda italijanski brend!"

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.10.2010.

11:09

Default images

Prema izveštajima londonskih analitičara, brend Alfa Romeo gubi 416 miliona dolara godišnje. Uprkos tome, Markione nema nameru da Alfu ispusti iz ruku.

FIAT je već uložio 2 milijarde u ovu marku i ima u planu da je oživi. Jedan od narednih poteza je vraćanje ovih automobila, tačnije sedana Giulia i još jednog SUV-a koji kompanija planira da izradi u saradnji sa Chryslerom, na američko tržište početkom 2012. godine.

Ipak, uprkos potezima koje su već načili, pretpostavka da mogu prodati 300.000 jedinica godišnje do 2013. godine na staklenim je nožicama. Pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da je Alfa Romeo prvih 9 meseci 2010. godine jedva uspeo da ispuni normu od 80.000 proizvedenih vozila.

Najveći razlog zbog koga Markione ne ispušta Alfa Romeo je povećano interesovanje Volkswagena za ovu marku.

Marco Santino, konsultant iz Rima, misli da projekat oživljavanja Alfe nikako nije lak posao. "U kratkom roku, Alfa Romeo nema šanse da postigne ciljeve. Potrebno je napraviti dugoročni plan", smatra Santino.

Volkswagenov predsednik nadzornog odbora, Ferdinand Piech, izjavio je da je ova kompanija spremna da preuzme italijansku marku iz FIAT-ovih ruku, ali da Markione konstantno odbija ponude.

Da li je to pravi potez ili ne, ostaje da se vidi, ali sigurno je da će FIAT morati da se naoruža strpljenjem i pametnim planom za oživljavanje brenda Alfa Romeo. U suprotnom, propustiće dobru priliku, dok još postoji interesovanje za brend.

Martina A.

Alfa Romeo Giulietta u Srbiji

Saznajte više o modelu Alfa Romeo Giulietta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: