Detalji o novom FIAT-u iz Srbije

FIAT Automobili Srbija počev od kraja 2011. godine, proizvodiće u fabrici u Kragujevcu dva nova modela, nove verzije modela FIAT Idea i Lancia Musa.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2010.

08:29

Default images

Odluka je u Torinu predstavljena užem rukovodstvu FIAT-a uz napomenu da je modele, koji pripadaju klasi kodne oznake L0 (u nekim medijima spominje se i ime N0), prema ranijim planovima trebalo da proizvode u Italiji, ali je ipak odlučeno da proizvodnja bude preseljena u Srbiju.

Time su otklonjena sva ranija nagađanja hoće li se u kragujevačkoj fabrici proizvoditi mali gradski auto - novi FIAT Uno ili nešto drugo.

Novi model proizvodiće se u dve verzije - sa pet ili sedam sedišta. Verzija sa pet sedišta biće klase Mercedesa A, dok će veći model biti mini ven klase Citroena Picasso ili Opela Zafire.

Investicija u prozvodnju novog porodičnog automobila biće oko 800 miliona evra, što je za 100 miliona evra više od ranije planiranog iznosa.

Prema informacijama koje su iz Italije stigle u Vladu Srbije, probna serija novog modela počeće da se proizvodi u Kragujevcu u poslednjem kvartalu 2011. godine, dok će se prva vozila novog modela na tržištu pojaviti u februaru 2012. godine. Obim proizvodnje biće od 160.000 do 200.000 vozila godišnje, a zvaničnici Vlade Srbije novi model videće u avgustu za kada je dogovorena poseta Torinu.

Prema saznanjima “Blica”, FIAT-ovi inženjeri obišli su fabriku u Kragujevcu i naručili novu farbaru potrebnu za proizvodnju novog modela, a očekuje se da prva oprema stigne u Srbiju u februaru.

Do tada, u kragujevačkoj fabrici treba da se popravi energetika i krovovi kako bi sve bilo spremno za proizvodnju novog modela, čije se ime i cena na tržištu još ne znaju.

Izvor - BlicOnline

FIAT Panda stiže iz Napulja

FIAT angažuje nezaposlene radnike

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: