Novi Colt na salonu u Beogradu

Nakon predstavljanja restilizovanih verzija Outlandera i Lancera, publika će na predstojećem Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu biti u prilici da vidi novi Mitsubishi Colt.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.02.2009.

11:00

Default images

Prednji kraj Colta urađen je po ugledu na Lancera sa prepoznatljivom prednjom maskom „Jet Fighter”, a novi model dolazi u verziji sa troje i petoro vrata.

Dobijen je agresivniji i širi izgled, a ceo eksterijer dizajniran je sa namerom da se Colt vizuelno spusti kako bi se naglasile njegove sportske karakteristike.

Kod modela sa petoro vrata zadnja svetlosna grupa takođe je pretrpela promene, pa je sada postavljena dosta niže nego na prethodniku.

Boljom izolacijom dodatno je smanjena buka u kabini, kontrolna tabla je preglednija i sa boljim rasporedom komandi a značajno je povećan i kvalitet enterijera.
Od motora su predviđeni isključivo benzinci, od najslabijeg 1.1-litarskog sa 75 KS, preko 1.3-litarskog sa 95 KS do najsnažnijeg (u redovnom nizu) sa 1.5 litara zapremine i 109 konjskih snaga. Nakon standardne verzije, pojaviće se i CZT varijanta u RalliArt izvedbi, sa motorom od 1.5 litara i čak 150 konjskih snaga.

Manuelna 5-stepena transmisija je standardna dok je opciono dostupan automatski AllShift menjač, ali samo u kombinaciji sa 1.3 motorom.

Radi doprinosa očuvanju životne sredine razvijane su bolje Clear Tec verzije motora, koje će smanjiti emisiju CO2 do 10% kao i povećati ekonomičnost vozila.

Cene novog Colta biće poznate do Sajma automobila u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: