Debi nove Fieste u Ženevi

Kompanija Ford objavila je prve zvanične detalje o potpuno novoj generaciji modela Fiesta, čija svetska premijera je najavljena za skorašnji salon automobila u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2008.

14:00

Default images

Nova Fiesta u stvari je serijska verzija koncept automobila Verve koji je predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu u spetembru 2007. godine.

Čini se da su se u Fordu lomili da li da uvedu novi naziv za predstavnika u B segmentu ili da zadrže stari. Ipak, 30 godina tradicije je odlučilo.
Ford je ostao dosledan pri tvrdnji da će Fiesta ispratiti dizajn modela Verve, jer je proizvodna verzija gotovo identična konceptu. Dobre vesti nastavljaju se i kada je reč o enterijeru, jer je stajling identičan onom kod Vervea.

Ispod haube, nova Fiesta dobija paletu od pet dizel i benzinskih četvorocilindarskih agregata.
Kao i Mazda 2 sa kojom deli arhitekturu, Ford Fiesta istih je dimenzija kao automobil kojeg zamenjuje, ali čelik velike čvrstine dozvolio je nešto manju masu.

Proizvodnja počinje u jesen u Kelnu u Nemačkoj, a zatim i u fabrici u Španiji. Azijska proizvodna postrojenja biće objavljena na Auto salonu u Pekingu u aprilu 2008. godine, dok će sedište za severnoameričke modele biti naknadno obelodanjeno.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: