Automobili

Utorak, 17.12.2013.

10:45

Tesla će predstaviti jeftiniju limuzinu 2015.

Kompanija Tesla Motors planira da na salonu automobila u Detroitu 2015. prikaže novi model u klasi luksuznih kompaktnih sedana, kao što su Audi A4, BMW Serije 3 i Mercedes C klase.

Izvor: B92

Default images

Najava o novom električnom automobilu koji će biti manji i cenovno pristupačniji od Modela S, stiže od dizajnera Tesla Motorsa, Franza von Holzhausena. On je u nedavnom intervjuu za nemački Auto Bild izjavio da se radi na automobilu koji će "podići kompaniju na novi nivo".

"Taj model pokazaće suštinu Tesla Motorsa, a to je sposobnost kompanije da napravi električni automobil koji će se masovno proizvoditi i koji će biti dostupan širem krugu kupaca", objašnjava Franz von Holzhausen.

On nije propustio da u stilu čelnika kompanije "pecne" konkurenciju.

"Novi model neće biti samo umanjeni Tesla S - ne želimo da nam automobili previše liče jedan na drugoga, kao što to radi Audi. Sa druge strane, nećemo rizikovati ni da se novi model izgledom previše razlikuje od slike koju o našim automobilima imaju potencijalni kupci, kao što je to uradio BMW sa električnim modelom i3", zaključuje von Holzhausen.

On je napomenuo da će novi automobil, za koji se spekuliše da bi mogao da dobije oznaku Model E, biti najverovatnije predstavljen na detroitskom auto-salonu u januaru 2015. Automobil bi u prodajne salone trebalo da stigne tokom 2016.

Pre kompaktne limuzine, kompanija će 2014. tržištu ponuditi već najavljeni krosover - Model X.

Procenjuje se da će Tesla E imati autonomiju od oko 320 km i da se prodavati po ceni od 40.000 dolara (manje od 30.000 evra).

Pročitajte više o modelu Tesla X.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: