Automobili

Ponedeljak, 04.11.2013.

10:23

Lexus RC Coupe

Lexus je objavio prve fotografije i tehničke detalje modela RC Coupe uoči njegove premijere koja će se održati u novembru na sajmu automobila u Tokiju.

Izvor: B92

Default images

Na novom modelu usvojeni su stilski detalji koje Lexus već nekoliko godina promoviše kroz koncepte kao što su LF-LC i LF-CC. To se može uočiti na prednjem delu ovog automobila, ali i na silueti automobila.

Komprimisi su ipak učinjeni, pre svega u dizajnu farova koji su konvencionalniji i verovatno predstavljaju jefitnije rešenje u odnosu na znatno uspeliji dizajn koji smo videli na konceptu LF-CC.
Slično se može reći i za masku hladnjaka koja je izgledala skladnije na konceptu. Pojednostavljena su i stop svetla, ali je silueta automobila ostala manje-više ista.

Automobil je opremljen velikim, 18 inčnim alu felnama koje pojačavaju utisak snažnog sportskog automobila, a kao opcija dostupni su i još već točkovi od 19 inča.
Unutrašnjost deluje prefinjeno i luksuzno. Na vrhu centralne konzole nalazi se sedmoinčni ekran multimedijalnog i navigacionog sistema čijim se sadržajima može upravljati preko Remote Touch interfejsa koji se nalazi pored ručice menjača i koji predstavlja novinu u Lexusovim modelima.
U Tokiju će biti izložene dve verzije, RC 350 i RC 300h Hybrid. Prvi dobija pogon od 3.5 litarakog V6 benzinca, dok će hibridni model pored benzinskog agregata od 2.5 litara imati pojačanje u vidu elektromotora.

Obe verzije dugačke su 4.693 mm, široke 1.838 mm, a visoke 1.394 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.730 mm.
Uskoro se očekuje i top model RC F, čiji prototip smo već videli tokom testiranja na Nirburgringu, a koji će ispod haube verovatno imati 5.0 litarski V8 sa 461 ks (339 kW) i 543 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ovaj automobil mogao bi da bude predstavljen u januaru, na detroitskom salonu automobila.

Više tehničkih detalja o Lexusu RC Coupe biće poznato nakon njegove zvanične premijere, krajem novembra.

Pogledajte kako izgleda koncept Lexus LF-CC i uporedite ga sa serijskim modelom RC Coupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: