Automobili

Sreda, 08.04.2015.

08:44

Mercedesov pik-ap proizvodiće se u Nissanovim fabrikama

Kompanije Daimler i Renault-Nissan potvrdile su da će budući Mercedesov pik-ap model biti delimično zasnovan na Nissanovom kamionetu Navara/NP300. Mercedesovo vozilo će koristiti elemente Nissanove mehaničke platforme i proizvodiće se u fabrikama japanske kompanije.

Izvor: B92

Default images
Mercedes pik-ap (dizajnerski crtež)

Sa druge srane, pik-ap će biti dizajniran i konstruisan tako da zadovolji specifične potrebe Mercedesovih kupaca, kažu u nemačkom proizvođaču.

"Automobil će imati sve karakteristike koje Mercedes izdvajaju od konkurencije", tvrde u Daimleru.

U saopštenju dve kompanije navodi se da će novi model biti ponuđen u konfiguraciji sa dva reda sedišta (double cab), kao što to sugeriše dizajnerski crtež.

"Ulazak u rastući segment pik-ap vozila srednje veličine važan je korak u ostvarivanju globalnog rasta prodaje", izjavio je predsednik Daimlera, Diter Ceče.

On je dodao da će zahvaljujući saradnji sa kompanijom Renault-Nissan, Mercedes značajno skratiti vreme potrebno za razvoj novog modela i smanjiti troškove njegove proizvodnje.
Nissan Navara/NP300
Mercedesov pik-ap izrađivaće se u Nissanovim fabrikama u Barseloni i Kordobi (Argentina). U istim pogonima proizvodiće se i Navara/NP300, kao i pik-ap model koji će nositi Renault značku.

Prema rečima prvog čoveka kompanije Renault-Nissan, Karlosa Gosna, saradnja sa Mercedesom doprineće smanjenju troškova proizvodnje u pogonu u Kordobi i optimizaciji kapaciteta u Barseloni.

Planirano je da sa proizvodnih traka fabrike u Barseloni godišnje siđe ukupno 120.000 pik-ap vozila marki Mercedes, Nissan i Renault, dok će se u Kordobi proizvoditi 70.000 jedinica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: