Automobili

Četvrtak, 19.02.2015.

12:17

Honda HR-V stiže u Evropu

Honda je objavila specifikacije i fotografije krosovera HR-V za evropsko tržište. Obnavljanjem ovog modela japanski proizvođač ponovo će imati konkurentan automobil u segmentu malih SUV vozila u Evropi.

Izvor: B92

Default images

Produkcijska Honda HR-V vizuelno se ne razlikuje od prototipa koji je prikazan na salonu automobila u Parizu u jesen 2014.

Iako je reč o relativno malom, pod-kompaktnom automobilu, novi HR-V ima prostran i funkcionalan enterijer zahvaljujući između ostalog i Hondinim modularnim "Magic Seat" sedištima koja omogućavaju brojne konfiguracije sedenja.
Rezervoar za gorivo je premešten ispod prednjih sedišta, tako da je povećana zapremina prtljažnika i spuštena pozicija zadnje klupe.

Zadnja sedišta moguće je potpuno preklopiti čime se dobija potpuno ravan pod, što je pogodno za transport kabastih i velikih predmeta.

Osim toga, sedalni delovi mogu se postaviti i u vertikalan položaj, pa se iza vozača i suvozača dobija koristan prostor.
Zapremina prtljažnika iznosi od 453 litra, u konfiguraciji sa uspravnim naslonima zadnjih sedišta, do 1.026 litara, kada su nasloni preklopljeni.
U jeftinijim paketima opreme, kupcima će na raspolaganju biti multimedijalni sistem sa petoinčnim ekranom, dok je u skupljim verzijama dostupan displej dijagonale 7 inča.

Sistem omogućava nekoliko načina povezivosti sa mobilnim uređajima - USB, HDMI, Bluetooth, Wi-Fi i MirrorLink.
Za bezbednost će se starati brojni sistemi asistencije među kojima su Advanced Driver Assist, City Brake Active Assist, Intelligent Speed Assist, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning, High-beam Support i Traffic Sign Recognition.
Motorizacija obuhvata 1.5 litarski i-VTEC benzinac sa 130 ks (96 kW) i 1.6 litarsku i-DTEC dizel jedinicu koja proizvodi 120 ks (88 kW).

Oba motora standardno su uparena sa manuelnim menjačem sa 6 brzina, a kao opcija može se izabrati i menjač sa kontinualno-promenljivim sistemom prenosa (CVT).
Honda HR-V u evropske prodajne salone stiže u leto 2015, kada će biti poznata i cena ovog modela.

Pogledajte galeriju fotografija Honde HR-V

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: