Automobili

Četvrtak, 16.01.2014.

13:10

Dacia zaslužna za rast Renaulta u Evropi

Renault je zahvaljujući marki Dacia zabeležio rast prodaje i imao uspešnu poslovnu 2013. na evropskom tržištu, preneo je francuski list Tribin

Izvor: B92

Default images

Kompanija Renault, u čijem sastavu se nalazi i rumunski proizvođač Dacia, zabeležila je u 2013. rast prodaje u Evropi od 4 odsto.

Međutim, ako se izuzme prodaja automobila rumunske filijale, Renault je u 2013. godini doživeo pad prodaje na evropskom tržištu od 1,5 odsto, i to uprkos lansiranju nove generacije modela Clio i novog urbanog SUV vozila, Captur.

Sa druge strane Dacia koja je takođe obnovila modele Logan i Sandero i restilizovala terenac Duster, zabeležila je rast isporuka na teritoriji Evrope od čak 22,8 odsto, u poređenju sa 2012.

Izvor: B92, Tanjug

Renault i Dacia - hit u Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: