Automobili

Četvrtak, 20.01.2011.

09:42

Saab 9-5 SportCombi

Saab je za ženevski salon pripremio sportski karavan, a do marta i zvanične premijere, obelodanio nam je nešto malo tehničkih detalja i izgled zadnjeg dela.

Izvor: B92

Default images

Kako kažu iz ove kompanije, 9-5 SportCombi je "praktični lifestyle karavan, predstavnik srednje više klase".

Naravno, prva stvar koju kupci kod karavana zagledaju je prtljažni prostor. Saab je na to i te kako mislio, pa zapremina prtljažnika iznosi 527 litara, a kada se obore sedišta, koja su deljiva u razmeri 60/40, prtljažni prostor se povećava na 1.600 litara.

Jedno od pametnih rešenja u prtljažniku je duplo dno ispod kojeg je prostor visine 65 milimetara. Peta vrata imaju električno otvaranje.

Karavan Saab 9-5 biće u ponudi sa istim motorima kao i sedan, a vrhunac ponude bi trebalo da predstavlja šestocilindraš 2,8 snage 221 kW.

Kao opcija se nudi integralni XWD pogon, adaptivni tempomat, bi-xenon svetla, trozonska klimatizacija i adaptivni amortizeri Saab DriveSense.

M. A.

Švedsko telo, a duša bavarska

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: