U Arizoni saobraćajne kamere kriju u kaktusima

Vozači u Srbiji zameraju policiji kada kamere i radare za merenje brzine automobila postavljaju u neobeležena vozila. Vlasti u jednom gradiću u Arizoni otišli su korak dalje - saobraćajne kamere sakrili su u veštačke kaktuse pored puta.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.05.2015.

09:57

Default images

U mestu Paradise Valley došli su na ne neobičnu ideju kako da iskoriste prirodno okruženje i pustinjsko rastinje za nadziranje vozila u saobraćaju.

Visoki kaktusi su uobičajen prizor u ovom gradiću u Arizoni pa vozači uglavnom i ne obraćaju pažnju na njih. Međutim, ako se malo bolje zagledaju, zapaziće da neki i nisu pravi kaktusi.

Lokalne vlasti postavile su nekoliko "lažnjaka" u kojima se nalaze kamere za nadzor, što je prilično zbunilo meštane kojima nije bilo jasno o čemu se radi.

Gradski menadžer objasnio je da kamere služe za očitavanje registarskih tablica i otkrivanje kradljivaca automobila i sličnih prekršilaca zakona. Ipak, i dalje nije jasno zašto su se baš odlučili za ovakvu kamuflažu koja podseća na nešto što viđamo u filmskim parodijama o špijuniranju.

Pogledajte prilog američke TV Fox 10 o ovim neobičnim kaktusima:



Bilo bi interesantno videti kakav bi odgovor na ovo smislio francuski majstor humora i provokacije Rene Gajar koji u svojim video klipovima itakako zna da se našali na račun policije i saobraćajnih kamera:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: