Najluđa vozila na svetu

Ponuda automobila na svetskom tržištu nikad nije bila veća. Ipak, pored uobičajenih produkcijskih modela, na putevima širom sveta mogu se videti i vozila koja možda izgledaju ludo, ali imaju svoju svrhu i funkciju.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2014.

11:44

Default images

Neki od ovih neobičnih automobila su smelo modifikovani prema ličnim željama vlasnika ili naručilaca, druge su njihovi vlasnici napravili u sopstvenim radionicama, a ima i onih koji pripadaju prohujalim vremenima ali još uvek nisu za staro gvožđe.

Pogledajte neke od najneobičnijih vozila koja su snimljena širom sveta:
Foto: Rojters
Brojni modeli koje MINI nudi kupcima nisu mogli u potpunosti da zadovolje probirljivu klijentelu.

Za one koji od MINI-ja traže nešto više napravljena je ova produžena verzija modela Cooper S sa 4 vrata, 6 sedišta i džakuzijem za opuštanje na dužim putovanjima.
Foto: Rojters
Kada se pojavio na tržištu, ovaj Mercedes SL600 starije generacije privlačio je pažnju gde god da se pojavi. Kako se onda razlikovati od gomile bogataša koji mogu sebi da priušte jedan takav automobil? Jednostavno - prekrivanjem vozila sa 300.000 Swarovski kristala.

Fotografija je snimljena u Japanu.
Foto: Rojters
Ovaj dobro očuvani originalni FIAT 500 sa koga su uklonjeni krov i vrata snimljen je u Švajcarskoj.

Iako nam se svidelo kako izgleda, automobil možda i nije toliko neobičan. Ono što je svakako neobično, pogotovu za državu u kojoj je fotografija nastala, jeste to što vozač drži dete u krilu.
Foto: Rojters
Prototip P.U.M.A. koji su za vožnju u gradskim sredinama razvili General Motors i Segway, strogo gledao i nije automobil, s obzirom da se kreće na dva točka.

Međutim, ako računamo i pomoćne točkiće, mogli bi da zamislimo da je reč četvorotočkašu, i to jednom od najneobičnijih koje smo videli.
Foto: Rojters
Nakon problematične istorije i proizvodnje borbenih aviona u Drugom svetskom ratu, Messerschmittu je bilo zabranjeno da se bavi tom delatnošću. Zbog toga se kompanija okrenula proizvodnji malih dvoseda na tri točka.

Jedan od preživelih primeraka modela KR200 snimljen je na ulicama Havane, gde se još uvek koristi poput mnogih drugih automobila iz pedesetih godina 20. veka.
Foto: Rojters
Ova Honda iz Vankuvera predstavlja jedno od rešenja za smanjenje emisije štetnih gasova automobila. Ne samo što ima nultu emisiju, već i prerađuje ugljen-dioksid pretvarajući ga u kiseonik.

Nažalosti, ima i jedan nedostatak - ne može da se vozi s obzirom da joj je izvađen motor.
Foto: Rojters
Ni ovaj Ford koji je napravljen od Lego kockica nema praktičnu upotrebnu vrednost, ali priznaćete da izgleda zabavno.
Foto: Rojters
Vlasniku pik-apa iz Nigerije verovatno se nije svidelo u kakvom je stanju njegov automobil, pa je odlučio da ga dekoriše na neuobičajen način - ispletenom palminom trskom.

Bio je veoma temeljan u svojoj nameri, tako da nije propustio da prekrije ni sedišta, kućišta retrovizora, kao ni felne.
Foto: Rojters
Pravo vozilo na pravom mestu.

Saobraćaj u starom gradskom jezgru Venecije u najvećoj meri odvija se čamcima koji se kreću po brojnim kanalima, a ovo je jedini način da se kroz Grand kanal provezete automobilom.
Foto: Rojters
Možda će nekog ovaj automobil podsetiti na sklepana vozila iz filmova o "Pobesnelom Maksu", ali probajte vi da napravite funkcionalan auto u svojoj garaži.

Kineskinja Zhang Jinduo uspela je to da uradi uz pomoć svog sina, automehaničara.
Foto: Rojters
Kina je zemlja u kojoj se godišnje proda najviše novih automobila na svetu. To je ujedno i mesto gde su veoma fascinirani Lamborghinjevim modelima.

Čak i obični ljudi koji sebi ne mogu da priušte automobil ove marke u stanju da naprave nejneobičnije replike Lamborghinija. Jedan od njih je i Wang Jian, koji je po zanimanju farmer. Iako njegovo vozilo izgleda nedovršeno, nedvosmisleno se prepoznaje karakterističan dizajn Lamborghinijevih modela.

Wang tvrdi da je u pitanju replika Reventona, koju je napravio uz pomoć delova skinutih sa starog Nissana i Volkswagena Santana i koja je u stanju da razvije brzinu od 250 km/h. U automobil je uložio oko 10.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: