Automobili

Ponedeljak, 21.10.2013.

12:35

Bondovu Lotus podmornicu kupio Ilon Mask

Otkriven je identitet kupca mini-podmornice koja je korišćena u filmu o Džejmsu Bondu "Špijun koji me je voleo". Vlasnik i osnivač Tesla Motorsa izjavio je da će podmornicu koja je zasnovanu na modelu Lotus Esprit pretvori u potpuno funkcionalno električno amfibijsko vozilo.

Izvor: B92

Default images

"Kao dečak, bio sam oduševljen gledajući kako se Lotus pritiskom na dugme u filmu transformiše u pravu podmornicu", seća se Ilon Mask, "međutim, razočarao sam se kada sam kasnije saznao da je u pitanju samo filmski rekvizit."

"Podmornicu sam kupio na aukciji da bi je modifikovao u vozilo kakvo je predstavljeno u filmu", kaže Mask.

Prema njegovim rečima, Lotus Esprit će nakon toga zaista moći da se vozi putem, a zatim da se transformiše u podvodno vozilo. Za pogon će biti upotrebljen elektromotor razvijen u kompaniji Tesla Motors.

Podmornica koja je korišćena na snimanju filma "Špijun koji me je voleo" iz 1977, godinama je stajala zaboravljena u jednom skladištu u Njujorku, da bi u septembru 2013. bila prodata na aukciji u Londonu za 550.000 funti (oko 650.000 evra). Ime kupca do sada je držano u tajnosti.

Pročitajte više o filmskoj Lotus-podmornici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: