Automobili

Četvrtak, 15.03.2012.

12:54

Otvoren muzej "Enzo Ferrari"

Jedna od najznačajnijih ličnosti iz sveta automobilske industrije i auto-moto sporta 20. veka, Enzo Ferrari, dobio je svoj muzej.

Izvor: B92

Default images

Muzej je otvoren u novom objektu koji je sagrađen u blizini rodne kuće osnivača Ferrarija u italijanskom gradu Modeni.

Za razliku od muzeja kompanije Ferrari u Maranelu, novi muzej posvećen je isključivo ličnosti Enza Ferrarija.

U novom zdanju izloženi su lični predmeti, uključujući i automobile, koji su bili u vlasništvu Enza Ferrarija, a poseban deo rezervisan je za stare i aktuelne modele ove italijanske automobilske marke.

Pogledajte kako izgleda muzej "Enzo Ferrari" i neke od eksponata iz njegove postavke:



Za fluidne linije ove savremene zgrade arhitekta je dobio inspiraciju od Ferrarijevih trkačkih automobila, a izgradnja je koštala 18 miliona evra i uglavnom je finansirana od strane lokalne vlasti.

U Modeni procenjuju da će novi muzej godišnje obići i do 200.000 posetilaca, koji će doneti dodatne prihode ovom italijanskom regionu.

Pogledajte najnoviji model Ferrarija koji je predstavljen na salonu u Ženevi 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: