SAD: Tesla S postao nepouzdan, FIAT 500L dežurni krivac

Istraživanje koje je u 2015. godine sprovela ogranizacija Consumer Reports (CR) pokazalo je da su za Amerikance i dalje najpouzdaniji japanski automobili. Među prvih pet najpouzdanijih automobilskih marki u SAD nalaze se čak četiri japanska proizvođača. Najnovija anketa pokazala je da Tesla S i nije tako savršen, kao i da FIAT 500L iz Kragujevca nije uspeo da popravi svoju reputaciju na američkom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2015.

11:07

Default images
Tesla S

Prvo mesto na listi zauzeo je Lexus, druga je Toyota a treći Audi. Japansku dominaciju potvrdili su Mazda na 4. i Subaru na petoj poziciji.

Studija koju CR objavljuje svake godine, potvrdila je višegodišnju dobru reputaciju pojedinih marki koje se i ovog puta nalaze u samom vrhu, ali je donela i neka neprijatna iznenađenja.

Tako su brendovi, koji su dugo važili za izuzetno pouzdane, kao što su Honda, Acura, Nissan i Infiniti zeuzeli pozicije u sredini ili čak u donjem delu liste najpouzdanijih auto-marki.
I dalje najpouzdaniji - Lexus
Kada je reč o vozilima Nissana i njegovog premijum brenda, Infinitija, korisnici su se žalili na probleme sa sistemom prenosa i multimedijalnim uređajima (Amerikancima dve veoma bitne stavke).

Honda je takođe imala probleme sa menjačima, a najviše pritužbi bilo je na CVT prenosni sistem u modelima Accord (za američko tržište) i CR-V. Slične zamerke idu na račun Hondinog premijum brenda, Acure.

Multimedijalni sistemi su generalno najproblematičniji segmenti u novim automobilima na američkom tržištu, smatraju vozači.

Među najpouzdanijim uređajima ove vrste izdvajaju se BMW-ov iDrive i Audijev MMI.
FIAT 500L (amerièka verzija)
Istraživanje za 2015. pokazuje da je Buick i dalje najpouzdanija američka automobilska marka, dok je značajan napredak postigao Ford koji je u međuvremenu unapredio svoje MyFord Touch sisteme i Ecoboost motore.

Pojedinačno gledano, na našu žalost, FIAT 500L i dalje je najnepouzdaniji model među novim automobilima u SAD. Vlasnici ovog vozila najviše pritužbi imaju na njegov motor i menjač.

Ipak, najveći gubitnik u ovogodišnjoj anketi je, neočekivano, Tesla Model S, koji je nedavno na testu Consumer Reportsa osvojio najveću moguću ocenu.

Pouzdanost ovog luskuznog električnog automobila pala je ispod proseka, zbog kvarova na elektronici, a vlasnici su se žalili i na probleme sa pogonskim elektromotorom, pa čak i na prokišnjavanje staklenog krova.

Istraživanje za 2015. sprovedeno je među vlasnicima 740.000 automobila u SAD, na osnovu problema koje su imali sa svojim novim vozilima tokom poslednjih 12 meseci.

Izvor: Consumer Reports

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: