Završena sanacija “Gazele”

Saobraćaj na najprometnijem mostu u zemlji, beogradskoj “Gazeli”, normalizovan je, a jedanaest dana nakon što je srednja traka u pravcu ka Novom Beogradu zatvorena zbog oštećenja na nosaču mosta, preduzeće "Mostogradnja" završilo je sanaciju.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2010.

10:32

Default images

Nakon završetka sanacije teretni saobraćaj u pravcu Šida i dalje će biti preusmeravan na obilaznicu oko Beograda, kaže tehnički direktor preduzeća “Srbija-autoput” Zvonko Marković.

“Režim saobraćaja na ‘Gazeli’ uspostavljen je u pravcu ka Šidu i iz Šida. Sanaciju je ‘Mostogradnja’ uradila, ‘Beograd put’ je zakrpio asfaltom ta oštećenja, tako da je sada bezbedno za protok saobraćaja. Teretni saobraćaj i dalje neće ići u pravcu ka Šidu”, objašnjava Marković.

Milorad Karić, koji je ispred “Puteva Srbije” nadzirao sanaciju “Gazele”, kaže da teretni saobraćaj neće biti pušten preko mosta dok se ne završe testiranja.

“Nastavljaju se radovi na kontroli podužnih šavova između ortotopne ploče i vertikalnog lima glavnog nosača. Ti radovi će trajti oko mesec dana, sve zavisi od vremenskih prilika, ali prilikom izvođenja ovih radova neće biti restrikcije saobraćaja”, kaže Karić.

“Ostaje zabrana saobraćaja preko 3,5 tone na pravcu Beograd-Šid dok se ne izvrše sva ova ispitivanja podužnih šavova. Nastaviće se i sanacija oštećenih čeličnih delova na razdelnoj traci na samom mostu ‘Gazela’”, navodi on.

“Gazeli” je ipak potrebna potpuna sanacija za koju se čeka konačna odluka Evropske banke za obnovu i razvoj o odobravanju kredita za obnovu mosta.

Izmene u saobraćaju na raskrsnicama ulica Pop Lukine i Brankove kao i Brankove i Carice Milice, koje su uvedene, u toku rekonstrukcije dela mosta "Gazela" i posle sanacije tog mosta ostaju na snazi.

Sekretarijat za saobraćaj saopštio je da će izmene ostati na snazi kako bi se ubrzalo kretanje vozila Dečanskom ulicom, Terazijskim tunelom, Brankovom ulicom, kao i na Brankovom mostu.

Saznajte više o oštećenjima na "Gazeli"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: