Sajam automobila u Parizu: Hibridi

Na pariskom sajmu predstavljene su nove tehnologije koje su do skora bile dalja budućnost, ali ekonomska situacija i visoka cena fosilnih derivata dala je konstruktorima temu za razmišljanje, evo glavih tendencija i tehnoloških noviteta na mondijalu.

Izvor:

Tekst: Frederik Milenković

Za sada postoje tri varijante hibridnih motora. Prva varijanta je tzv. “micro hybrid” koga je predstavio Citroen na modelu C3, na kome je instaliran sistem “Stop and start” (na svakom stajanju se gasi motor). Skupo rešenje koje će se odraziti na cenu vozila. Citroen će ovaj sistem komercializovati 2011. godine nadajući se prodaji od million vozila.

Druga vrsta hibridnih motora je svima već poznata sa već potrvrđenim modelom Toyote Prius. Električni motor koji pomaže za prevoz na kraćim relacijama na malim brzinama (gradska voznja), pridodat tradicionalnom motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, tzv.”Mild hybrid”. Za sada najrasprostranjeniji sistem koji omogućuje veliku uštedu goriva, pogotovu kod velikih vozila i veliku autonomiju.

Toyota je sistem iskoristila za Lexus Rx400h, dok drugi svetski proizvođači hrle ka toj tehnologiji, na listi proizvođača “mild hybrid-a” prisutni su Audi, Land Rover, Mercedes i Honda ,čiji model neverovatno podseća na Toyotin prvenac.

Francuski proizvođači ulaze u trku hibrida, tako je na ovogodišnjem sajmu Citroen izbacio prvi hibrid sa dizel motorom. Citoen C4 hibrid HDI je odgovor francuskog proizvođača kupcima koji žele da imaju još veću uštedu, koristeći jeftiniji dizel ili možda biodizel. Sa izduvnim gasovima od 90gr/km ovaj model uštedi 40% goriva u odnosu na klasičan dizel motor, a 50% u odnosu na benzinski motor.

Komercijalizacija modela C4 hybrid HDI očekuje se za 2010. godinu. Ekologija i ekonomija na jednom mestu.

Treća vrsta je tzv. ”Full hybrid”, električni motor koga napajaju baterije, koje se mogu napuniti na “električnim pumpama “, Toyota u saradnji sa francuskim proizvođačem električne energije EDF predstavila je model Priusa za tržište Velike Britanije.

Pored ovih sistema budućnost je prisutna na sajmu. Bez buke i smrada izduvnih gasova električno “gorivo” bi koštalo 1 do 2 evra za 100 pređenih kilometara. Ipak ne treba zaboraviti da svi modeli elektičnih vozila u prošlosti su imali lošu prođu, a razlog tome je bila nerazvijena tehnologija akumulatora/baterija. Međutim, proizvođači kao Bolore, Venturi ili Renault smatraju da je došlo doba električnih vozila i da će bliska budućnost biti njihova.

Poduhvat koji je ove godine predstavio Renault u saradnji sa izraelskom vladom, Megan sa baterijama koji bi mogao da bez većih problema krstari Izraelom dopunjujući se na “električnim pumpama”. Ovaj oblik hibrida predstavljen je kao rešenje za ekološki i ekonomičan transport u državama sa malom površinom.

Sličan poduhvat francuski konstruktor priprema sa Danskom za 2011 godinu. Novina je prvenstveno u brzini punjenja akumulatora i neće biti potrebno čekati u nedogled za dopunu istrošenih baterija vašeg budućeg automobila.

Vrhunac buduće tehnologije je moža hidrogenski motor koji je na sajmu predstavio BMW sa svojom serijom 7 koji pored hidrogenskog pogona poseduje i klasičan benzinski motor.

Nemački proizvođač priprema svoje modele za 2012-2020. godinu, što se isto može reći i za Nissan-Renault. Međutim, postoje veoma velike prepreke koje onemogućuju industrijalizaciju tih motora zbog skupe tehnologije, cena je previsoka za serijsku proizvodnju modela koji bi se našli na tržištu. Trenutno, cena jednog hidrogenskog prototipa iznosi oko 500.000 evra.

Druge varijante ekonomičnih i ekoloških motora koji se nalaze u “ćorsokaku” su bioetanol i biodizel. Iako su evropske vlade pre samo dve godine dale kao alternativno rešenje rastu cena nafte biogoriva i prodaju tzv. benzina E85 (benzin + bioetanol) kritike početkom godine oko proizvodnje tog goriva obustavile su proizvođače koji su krenuli u tom pravcu. Međutim, Renault je prisutan na sajmu sa svojim Cliom na etanol, koji se proizvodi i prodaje u Brazilu, inače najvećem proizvođačhu etanola na svetu.

Za sada najozbiljnija aternativa nafti je prirodan gas, koji je veoma rasprostranjen u Nemačkoj, Italiji i sve više u ostalim državama Evropske unije.Ford je poredstavio varijantu novog Focusa sa pogonom na gas. Za nas već viđeno… “Program” koji je u Srbiji veoma rasprostranjen, više iz ekonomskih nego iz ekoloških razloga. Bar smo u nečemu prvi…

Saznajte više o hibridnim automobilima

Pogledajte više slika sa Salona automobila u Parizu u našoj Galeriji

Aktuelno

Kako da zamenite "prvu pomoć" kojoj je istekao rok

Vozači kojima je istekao rok trajanja kompleta prve pomoći mogu svoje neotpakovane medicinske pribore da zamene za nove, uz doplatu od 690 dinara, prenose Večernje novosti. Zamenu je moguće obaviti na 150 lokacija u Srbiji a ako je deo materijala potrošen, potrebno je dodatno da se plati.

Aktuelno petak 31.07. 10:59 Komentara: 65

Kinezi iskopirali "Teslu"

Nakon što su, sa manje ili više uspeha, iskopirali mnoge modele poznatih svetskih proizvođača automobila, bilo je samo pitanje vremena kada će Kinezi odlučiti da kloniraju najluksuzniji i najnapredniji elektromobil današnjice - Teslin Model S.

Aktuelno petak 31.07. 09:15 Komentara: 23

Lažni grad u kome "žive" samo automobili

Grad Mcity vredi 10 miliona dolara, prostire se na 32 jutra zemlje, ima široke gradske bulevare, male ulice i još mnogo toga, ali nema nijednog stanovnika - čak ni kada "najviše živi" na njegovim ulicama nema ljudi - tamo se testiraju samovozeći automobili.

Aktuelno petak 24.07. 11:30 Komentara: 8

Hakeri su preuzeli kontrolu nad mojim autom

Sve veća kompjuterizacija automobila i povezanost sa Internetom doveli su do realne opasnosti od napada hakera tokom vožnje. Magazin Wired pokazao je kako izgleda kada neko izvan vašeg vozila preuzme kontrolu nad njim dok ste vi potpuno nemoćni da uradite bilo šta u vezi sa tim.

Aktuelno sreda 22.07. 08:10 Komentara: 22
strana 1 od 201 idi na stranu