Prevaranti ponovo voze

Putnici koji avionom dođu u Beograd ponovo ne znaju da li će vožnju sa aerodroma platiti prema propisanom cenovniku ili pet puta više. Sa "taksi pointa" na dolaznom terminalu, koji je trebalo da bude rezervisan za "proverena" udruženja, opet voze i mnogi nesavesni taksisti.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.08.2010.

10:09

Default images

Nakon nebrojano mnogo žalbi na taksiste koji putnike dočekuju na aerodromu, grad je u dogovoru sa upravom aerodroma 8.jula postavio posebno stajalište za pet udruženja na koje građani nisu imali primedbi. Oni su za vožnje sa "taksi pointa" davali deset odsto popusta, dok su ostali, mahom "samostalci" i članovi "Beotaksija" nastavili da voze sa starog stajališta. Ovakav sistem, međutim, potrajao je svega nekoliko dana.

- Sada je stanje još gore nego što je bilo - kaže Zlatan Zlatković, direktor "Beogradskog taksija". - Sa "taksi pointa" sada voze svi i još češće se dešava da putnici budu prevareni. Naši vozači naplaćuju reguralne cene, ali se dešava da neki taksisti naplate vožnju do grada čak i 5.000 dinara. Nadam se da ćemo tih "lešinara" konačno da se oslobodima kada grad kao što je najavljeno, uvede novi sistem sa kamerama na prilazima terminalu.

Situacija na taksi stajalištu u petak, 13. avgusta, bila je mirna. Taksisti su dobijali žute kartone sa rednim brojevima na osnovu kojih silaze na terminal. Putnici uglavnom ne biraju u koji će automobil.

- Trudimo se da održimo neki red, "mešamo" taksi udruženja. A ima nas sa svih strana, evo tu su i "samostalci", - rekao nam je vozač "Pink" taksija. - Od jutros sam tu, ima posla za sve samo ako su strpljivi.

Ipak, iz regularnih taksi uduženja, vozači sa ogorčenjem pominju pojedine svoje kolege.

- I dalje ima primedbi na pojedince koji krše pravila i naplaćuju mnogostruko više - kaže M. S. - Mi i dalje nudimo od 10 do 20 posto popusta, a neki vožnju naplaćuju više hiljada dinara. Čak šetaju i po aerodromu, vuku za rukav, nudeći svoje usluge.

Bez primedbi

Paralelno taksi stajalište na dolaznom terminalu postavljeno je kako bi građani na njemu mogli da "uhvate" taksi bez straha da će biti prevareni. Pravo da tamo preuzimaju mušterije dobili su "Pink", "Beogradski", "Luks", "Nacionalni" i "Taksi bel" na čiji rad građani nisu imali zamerke.

Kamere

U gradu najavljuju da će problem na aerodromu biti rešen uvođenjem kamera koje će sprečiti neregularnosti. Kamere će beležiti ulazak svakog taksija na parking i njegov registarski broj, na spustu kod dolaznog terminala biće postavljen identifikacioni uređaj i moći će da prođu samo ona vozila koja su na redu. Oprema je nabavljena a sistem bi trebalo da proradi od septembra.

Izvor - NovostiOnline (R. Krasić / V. Mijatović)

Fotografija - Martina Anđelković

"Turbina" pumpa cene

Low-cost taksi: mala cena, veliki problem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: