Nova vest
Tenis

Utorak, 12.07.2022.

18:00

"Zabrana ulaska Đokoviću u SAD je ruganje nauci"

Zabrana ulaska Novaku Đokoviću u SAD, jer nije vakcinisan, tema je broj jedan posle Vimbldona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia/Andy Hooper/Daily Mail/dmg media Licensing

Čak i u američkim krugovima mišljenja su podeljena, a mnogi smatraju da će američke vlasti napraviti veliku grešku ako ne dozvole šampionu Vimbldona da igra u Njujorku.

Klej Travis, vlasnik magazina i portala "OutKick", trenutnu situaciju okarakterisao je kao komičnu, jer po njemu ništa nije zasnovano na naučnim principima.

"Ne bi smelo da bude kovid restrikcija u ovom trenutku za bilo kog sportistu u bilo kom sportu, bilo gde u zemlji i uveren sam, u celom svetu. Činjenica da ne dajemo Novaku Đokoviću priliku da doputuje u SAD i igra na US Openu je apsolutno izrugivanje nauci, to se ne može odbraniti", jasan je Travis.

Pročitajte još Đoković odgovorio Kirjosu: Plaćam večeru u Njujorku

Njegov magazin je nedavno objavio studiju po kojoj popularne vakcine protiv kovida, Moderne i Fajzera, nude svega pet odsto zaštite od virusa. Dodali su da je procenat zaštite čak i posle buster doze samo 20 odsto.

"Setite se, prošle godine u ovo vreme, i dalje su pokušavali da nam kažu da da vakcina sprečava da se zarazite i da sprečava širenje zaraze. To nije istina. Sada, na pet odsto smo efikasnosti. Čak i posle treće doze, zaštita je na 20 odsto ", dodao je Travis.

Objasnio je i svu kontradiktornost odluke da se nekom ne dozvoli ulaz u SAD ako nije vakcinisan.

"Zar ćemo zahtevati od Novaka Đokovića ili bilo kog drugog ko ulazi u zemlju da prime vakcinu koja ne nudi zaštitu od širenja i od dobijanja kovida"?, kaže Travis.

On ima i jedno "originalno" rešenje za Novaka.

"Činjenica da ne dozvoljavamo sportistima poput Novaka Đokovića da uđu u zemlju je po mom mišljenju apsolutno neodbranjiva. Smejurija je da bi za Đokovića bilo bolje da dođe dole, na juđne granice i samo ušeta u zemlju, gde jednostavno ne tražimo ni negativan test kako bi se ušlo u zemlju", aludirao je verovatno na haotičnu situaciju na granici sa Meksikom, gde se veruje da svakodnevno veliki broj ljudi bez kontrole ulazi u zemlju.

US Open počinje 29. avgusta, videćemo da li će dotle biti promenjena pravila ili Novak zaista neće moći da uđe u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d