Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.07.2019.

11:44

Fonjinijev otac: Fabio je lenčuga i stidljivko, ali na terenu prava vatra

O izjavio Fabija Fonjinija datoj posle meča na terenu broj 14 u seubotu, za vreme meča sa sa Tenisom Sandgrenom, još se govori.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Fonjinijev otac: Fabio je lenčuga i stidljivko, ali na terenu prava vatra
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Ne samo zbog toga što Italijana očekuje drastična kazna zbog toga što je rekao da bi "voleo da bomba padne na teren", već zbog toga što svi znaju da tu nije kraj.

Fonjini je i ranije bio poznat po ispadima, poznat je kao neko ko nema dlake na jeziku, ali ovog puta je otišao predaleko.

Italijani se u punoj meri bave Fonjinijem pa je tako novinar Luka Botura u “Republici” napisao tekst u kojem nabraja sve gluposti koje je Italijan do sada pravio.

Nazvao je srpskog tenisera “ciganinom i g...om” zato što ga je pobedio u Hamburgu, u Monte Karlu je rekao svom ocu “da odj..e” zato što je pokušao da imitira njegovo psovanje na terenu u Monte Karlu, pokazao je srednji prst linijskom sudiji, ženi, na US Openu i nazivao je pogrdnim imenima, pretio je švedskom sudiji, takođe ženi, da će je odvesti u Šangaj, pokazivao je srednji prst i publici u Kini, u Madridu je sakupljaču loptica bacio lopticu u lice i sad je poželeo Britancima da im padne bomba na teren. Šta je svemu zajedničko? Svaki put je izgubio”, rezimira Botura.

U istom listu je i kraći intervju sa Fonjinijevim ocem Fulviom, poznatim i kao velikom navijaču Intera. On je stao u odbranu svog sina, rekavši kako je “nežan prema porodici, a lud na terenu”.

Na pitanje drugog novinara šta mu je bilo na umu, Fluvio je rekao:

Igrao je meč, izletelo mu je. Jeste li se ikad bavili sportom?, odgovorio je kontrapitanjem.

Na konstataciju da je Fabio profesionalac, samo se nasmejao.

I, šta to treba da znači? Jesu li oni roboti? Šta biste voleli da uradite Kirijosu? Dajte, molim vas..”

Rekao je i da je “biti Fonjinijev otac teško i komplikovano”, ali je to pojasnio ovako:

Nismo se razumeli. Teško je boriti se protiv kritičara, to je problem. Povrh svih tih borbi na terenu. Ne dajem mu savete o tenisu, ja sam mu otac što je več sasvim dovoljno. Fabio je sin kog bi poželeo svakom ocu. Kunem se da nikad nije opsovao nikog kod kuće, ni mene ni moju suprugu, čak i ako to radi posle na terenu”.

Zanimljivo je i kako Fluvio opisuje svog sina.

On je lenčuga i stidljivko, ali na terenu je sasvim drugačiji. Mrzi da gubi. Kad dođe kući, zavisnik je od kreveta. Spava po tri dana. Ima tri prijatelja koji dolaze da igraju karte”, zaključio je Fonjinijev otac u razgovoru za “Republiku”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

20 h

U fokusu

Vidi sve