Nova vest
Vaterpolo 0

25.3.2024.

14:45

"Ako hoćemo da osvojimo titulu – formula je prosta"

Prvi ovosezonski turnir regionalne vaterpolo Premijer lige održaće se u Beogradu, na bazenu Sportskog cntra "11. april" od 27. do 29. marta.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
VK Novi Beogad/Miodrag Todorović

Osim domaćina turnira, ekipe Novog Beograda, učestvovaće još Crvena zvezda, Jadran iz Herceg Novog, dubrovački Jug i splitski Jadran. Ukupno će se odigrati šest utakmica u terminima od 18.30 i 20 časova i 15 minuta.

Prvi meč Novi Beograd igra u sredu od 20.15 protiv Jadrana iz Herceg Novog, potom u četvrtak u istom terminu sastaje se sa Jadranom iz Splita, a u petak takođe od 20.15 rival će biti dubrovački Jug.

"Očekuje nas maratonska nedelja, pre svega zbog učestalosti utakmica, jer igramo tri meča u rasponu od samo 48 sati. Biće zaista izazovno. Ne mogu da kažem da se nismo spremali za to, ali sa fiziološke strane nikada ne možete biti spremni za tri naporna duela u tako kratkom vremenskom roku", počeo je priču na konferenciji za medije kapiten Novog Beograda Filip Filipović.

On je istakao da je cilj Novog Beograda jasan, a to je da se zabeleže sve tri pobede:

"Želimo da izborimo plasman na finalni turnir koji se sredinom aprila održava u Splitu. Iz tog razloga, ako na ove tri utakmice u Beogradu uspemo da zadržimo ritam i željeni nivo igre, ostvarićemo prednost koja će nam dati pravo da se nadamo osvajanju Jadranske lige ove godine. Momci su spremni, motivisani i pre svega zdravi i nadam se da ćemo u tom duhu dočekati početak ovog turnira".

Filipović je potom detaljnije analizirao predstojeće rivale:

"Svakako da Jadran iz Herceg Novog nije favorit na ovom turniru, ali ako želimo da osvojimo Jadransku ligu moramo da budemo oprezni i idemo od utrakmice do utakmice i ne gladamo mnogo unapred. Novljani su nam prvi rival i iz tog razloga su najteži. Ne mogu da kažem da su tri ekipe sa kojima igramo podjednakog kvaliteta, ali ukoliko im se ne posvetimo maksimalno svako može da nam i te kako napravi problem. Jadran iz Splita kao učesnik Lige šampiona je jedan od favorita, ali gledali smo i ekipu Juga koja je ovog vikenda eliminsala Vašaš u osmini finala Evrokupa i svakako njih ne bih otpisao u toj borbi za trofej Jadranske lige. Očekuju nas tri fizički veoma izazovne utakmiuce. Neće biti lako, ali u životu ništa nije lako, a ako hoćemo da osovjmo pehar formula je prosta".

Nekadašnji trofejni reprezentativac i jedan od najboljih vaterpolista sveta svih vremena imao je posebnu poruku za mlade vaterpoliste.

"Mislim da nam se ove godine neće pružiti prilika da ugostimo ovako dobre ekipe i kvalitetne igrače. U hrvatskim klubovima sus vi osvojači zlata sa svetskog i srebra sa evropskog prvenstva. Zato pozivam sve mlade vaterpoliste iz Beograda koji su u mogućnosti da dođu na bazen. Voleo bih da i vidim da ispune tribine. Mi smo rasli i stasavali uz starije igrače, generaciju vrhunskih vaterpolista, gledali njihove utakmice. Ova tri dana će sigurno biti prepuna lepih poteza i dobrih utakmica i ako dođu, klinci će imati mnogo toga da vide i naravno da nauče", konstatovao je Filipović.

Šef stručnog štaba Novog Beograda Živko Gocić je istakao da će najveći izazov biti na pravi način fizički pripremiti ekipu za velike napore u kratkom vremenskom roku:

"Naravno da nije normalno da se tri utakmice igraju u samo tri dana i da žargonski rečeno sve to ide po leđima igrača. Zato ponovo apelujem na ljude koji mogu da to malo promene. I igrači su samo ljudi, nisu roboti, i oni su od krvi i mesa, a sve više kalendar izgleda tako kao da igrači idu na baterije, ali baterije nemamo. Šta je tu je, kako je nama tako i drugim ekipma, međutim, na ovom turniru gostujućim ekipama iz Crne Gore i Hrvatske biće za nijansu lakše, jer igraju samo dve u utakmice u tri dana", rekao je Gocić i potom dodao:

"Nadam se da ćemo ove utakmice dokečakti kao što je bilo i na poslednjem treningu, da smo svi zdavi, da ćemo pružiti svoj maksimum, a ako tako bude spremni smo da pobedimo u sve tri utakmice. Igarmo sa dobrim ekipama, biće veoma teško, a što se tiče publike imaće šta da se vidi. Nadam se da ćemo mi zadržati sve bodove i prezentovati srpski vaterpolo na pravi način, što želim i Crvenoj zvezdi koja takođe igra na ovom turnriu", zaključio je Gocić.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve