Nova vest
Vaterpolo 0

8.6.2024.

17:21

Čuveni znak Olimpijskih igara na samo jednom mestu – otvoriće ga Srbija FOTO

Olimpijske igre u Parizu polako se bliže, olimpijski krugovi su postavljeni ispod Ajfelove kule, ali i okačeni na jedno od borilišta.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Milan Tomić/B92.sport

Tačnije, prepoznatljivi isprepleteni krugovi u pet boja, koji označavaju pet kontinenata, biće samo na jednoj hali u prestonici Francuske – na "La Defense Areni".

Ovaj objekat biće domaćin takmičenja u vodenim sportovima, stoga i u vaterpolu, ali tek od poslednjeg kola preliminarne faze.

Čast da prvi uskoče u bazen imaće aktuelni olimpijski prvaci, vaterpolisti Srbije, koji će 5. avgusta igrati "klasik" protiv Mađarske od 12.00 časova.

Spomenuti krugovi su postavljeni pre nekoliko dana, pripreme idu ubrzano, a završetak montaže bazena planiran je za 20. jun.

Olimpijski plamen stiže 24. jula, takmičenja kreću 27. a završavaju se u septembru kada su na programu paraolimpijske igre.

U planu je 178 plivačkih i vaterpolo događaja, učestvovaće 1.736 sportista, a očekuje se i oko 30.000 gledalaca u proseku.

Inače, spomenuta "La Defense Arena" nema nikakve veze sa vodenim sportovima, već sa ragbijem, pošto ovde nastupaju Rasing 92 i francuska reprezentacija.

Izgrađena je 2017. godine, kapacitet varira u rasponu od 30 do 40 hiljada gledalaca, a pored sportskih, organizuju se i koncertne priredbe – poslednji je održala Tejlor Svift pre mesec dana.

Inače, prva četiri kola grupne faze vaterpolo takmičenja, igraće se u "Akvatik centru" na drugom kraju grada, u Sen Deniju.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu