Nova vest
Vaterpolo 18

14.4.2024.

14:00

Filipović: Drago mi je zbog titule usred Splita

Vaterpolista Novog Beograda Filip Filipović kaže da mu je drago što je titula Jadranske lige osvojena baš u Splitu.

Izvor: Tanjug

Dušan Milenković/Starsport

Novi Beograd trijumfovao je protiv Jadrana (15:7) i tako podigao trofej u regionalnom takmičenju.

"Video sam naslove u medijima ovih dana u kojima je provejavao stav da smo u igri za titulu, ne i favoriti. Sasvim je razumno da srpska javnost odavno ne razume i ne veruje u srpski vaterpolo, ali apsolutno ne treba da meša reprezentaciju i klupsko takmičenje. Novi Beograd je osvojio regionalno takmičenje i mnogo mi je drago zbog toga i što je to učinjeno usred Splita i na ovakav način.. Čestitam igračima i stručnom štabu koji je u najodlučnijim trenucima očigledno pokazao najveću zrelost, staloženost i znanje. Rezultat 15:7 sigurno nije bio sticaj okolnosti", rekao je Filipović.

Filipović je u duelu sa Splićanima postigao tri gola, a jedan od najtrofejnijih vaterpolista sveta svih vremena ističe da je Novi Beograd tokom čitavog meča protiv Jadrana imao kontrolu dešavanja u bazenu.

"Imali smo pre svega viziju onog što smo hteli da uradimo. Odbrana je zaista funkcionisala na najvišem mogućem nivou. Zaista smo dominirali, što i rezultat pokazuje protiv ekipe koju čine sedam, osam reprezentativaca Hrvatske koja je svetski prvak. Pobedili smo na gostujećem terenu u trećoj utakmici u razmaku od samo 48 sati, sa sudjenjem koje bolje da ne spominjem. Zaista smatram da je odbrana bila ključ uspeha u ovom meču", istakao je on.

Podeli:

Komentari 18

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu