Nova vest
Vaterpolo 15

8.4.2024.

18:50

Filip Filipović konačno prelomio: "To je to, last dance" VIDEO

Proslavljeni srpski vaterpolista Filip Filipović rekao je da će ove sezone definitivno staviti tačku na igračku karijeru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Trofejni reprezentativac, koji je sa Srbijom osvojio sve što se osvojiti može, pred dve godine u maju rekao je da je sezona 2022/23. poslednja u njegovoj igračkoj karijeri.

Međutim, nakon godine provedene u grčkom Olimpijakosu, s kojim nije uspeo da uzme trofej Lige šampiona nakon eliminacije u četvrtfinalu, rešio je da kraj odloži.

Ove sezone igra za Novi Beograd, a dvostruki uzastopni olimpijski šampion nakon toga reći će zbogom bazenu i vaterpolo kapici.

"To je to. Definitivno. Prošle godine sam zaista bio spreman već da odem u penziju, ali ne na način na koji se završila sezona, defitinivno. To sam jednostavno prelomio i bio dužan sebi da odlučim. Nažalost, nisam imao mnogo vremena da ovo iskomuniciram sa javnošću, pa Grcima nije bilo jasno. Oni su tražili neki produžetak saradnje, ja sam rekao: ’Ne, to je to’. Ali onda zaista na kraju sezone nije to bio način na koji sam želeo da završim karijeru. Možda mi je suđeno bilo da se desi onako kako je i počelo. U svojoj zemlji, kod svoje kuće. Žao mi što se to nije desilo možda u Partizanu, ali definitivno je last dance što se klupske karijere tiče", rekao je Filipović u podkastu Alesto.

Uz ime Filipa Filipovića stoji da je najtrofejniji vaterpolista Srbije sa čak 35 medalja osvojenih na najvećim takmičenjima, od čega je 26 zlatnog sjaja.

Tri puta je bio proglašen za najboljeg vaterpolistu sveta, ima i pet priznanja za najboljeg u Evropi, dok je dva puta bio sportista godine po izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Karijeru u reprezentaciji započeo je sa 16 godina, a od 2003. do 2021. godine odigrao je ukupno 381 utakmicu i postigao 677 golova.

I kao igrač i kao čovek odrastao je u srpskoj školi vaterpola, doživeo najveće uspone, ali i naučio vredne životne lekcije.

Reprezentaciji je zbogom rekao u leto 2021. godine, posle finala Olimpijskih igara u Tokiju, zajedno sa Stefanom Mitrovićem, Andrijom Prlainovićem, Milanom Aleksićem, Duškom i Gojkom Pijetlovićem.

Podeli:

Komentari 15

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu