Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.09.2007.

21:06

Deši i Safina najbolje u dublu

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Sedme nositeljke Dinara Safina i Natali Deši pobednice su US opena u konkurenciji ženskih dublova. One su u finalu savladale tajvanski par Jung-Jan Čan/Čia-Jung Čuang rezultatom 6:4, 6:2 i tako došle do nagrade od 400 hiljada dolara. Meč je trajao 74 minuta, rusko-francuska kombinacija je uspela da iskoristi 5 od 9 brejk prilika, dok su Čuang i Čan napravile samo 2 brejka iz 6 pokušaja.

Interesnatno je da je Safini i Dešijevoj ovo prvi turnir na kojem su zajedno učestvovale. Francuskinja je i prošle godine trijumfovala u Njujorku, ali sa Verom Zvonarjevom. U finalu su bile bolje od Safine i Katarine Srebotnik. Ruskinja, mlađa sestra Marata Safina, bila je ponosna osvojenim trofejom.

"Veoma sam srećna, pogotovo što je i Marat prvi Gren slem osvojio ovde.To polako postaje porodična tradicija", izjavila je Safina.

Tajvanke su drugi put poražene u finalu Gren slem turnira, prethodno su na Australijen openu poražene od Lizel Huber i Kare Blek. Mlada Čan (18) će posle ovog uspeha skočiti na rekordno 6. mesto na WTA listi dublova, dok će njena partnerka biti sedma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d