Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 01.08.2021.

17:00

Benčić: Ovo zlato je za Federera i Hingisovu

Belinda Benčić je Švajcarskoj donela zlatnu medalju u tenisu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Benčić: Ovo zlato je za Federera i Hingisovu
Foto: Profimedia

Ona je posle pobede nad Čehinjom Marketom Vondrušovom, i srebra u ženskom dublu sa Viktorijom Golubić imala nezaboravnu nedelju u Tokiju.

Zlato je posvetila švajcarskim legendama, Rodžeru Federeru i Martini Hingis koji nisu osvojili olimpijsko zlato u singlu.

"Uradila sam to i za njih. Uradili su toliko toga u karijeri. Nisam sigurna da ću ikad moći tako nešto da ostvarim. Možda mogu da im pomognem da ostvare san tako što ću im pokloniti ovaj uspeh. Ovo je za oboje, i za Martinu i za Rodžera", rekla je Benčićeva.

Martina Hingis je imala najbolji rezultat u Riju 2016. kada je osvojila srebro u ženskom dublu, dok Federer ima srebro u singlu iz Londona 2012. i zlato u dublu iz Pekinga 2008.

Belinda je poručila da je dobila poruku od Federera pred finale singla.

"Da, pisao mi je. Rekao mi je da je to savršen dan da ostvarim svoje snove i bila sam srećna zbog toga. I bio je apsolutno u pravu. Neverovatan je, podržava sve švajcarske igrače. Nestvarno je koliko dobijamo podrške od Federera, tako da je ova pobeda i njegova", jasna je Belinda.

Svesna je šta ovaj uspeh znači za nju.

"Ne bih svoju karijeru menjala ni za šta. Uvek imate uspone i padove i to je normalno. Delovalo mi je nekorektno kada su me otpisivali, jer se loši rezultati dešavaju svakom. Uvek sam radila naporno, čak i kad nisam pobeđivala. Sada sam zagrađena za uspeh, zahvalna sam svima što su mi pomogli da se sve ovo ostvari", zaključila je Benčićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d