Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 01.08.2021.

09:50

"Đoković je zbog OI sebi ugrozio učešće na US Openu – biće strašno teško"

Goran Bubanj, teniski stručnjak i nekadašnji predsednik Teniskog saveza Beograda, rekao je da je Novak Đoković ugrozio sebi učešće na US Openu.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Bubanj je gostujući u jutarnjem dnevniku na RTS govorio o Novaku Đokoviću i njegovom učešću na Olimpijskim igrama.

Teniski stručnjak smatra da je Novak Đoković zbog Olimpijskih igara sebi ugrozio učešće na predstojećem US Openu, ali i da je neosvajanje medalje u Tokiju neuspeh.

"Verovatno kao i on sam, ali i veliki deo javnosti – neuspeh. Tražiti uzroke tom neuspehu je malo duža priča. Ako krenemo od početka, od odluke da uopšte učestvuje – bilo je 50:50. Šta je prevagnulo kod te odluke da učestvuje kada je već osvojio tri grend slema i bio iscrpljen. Ne sumnjam da je napravio dobru analizu i da je odlučio dobro", rekao je Bubanj na javnom servisu.

Na neke stvari, Đoković nije obratio pažnju.

"To je možda još jedna od stvari koju on nije sagledao u startu – da on na Olimpijskim igrama neće biti sa svojim timom, da neće biti sa ljudima koji mu rešavaju stvari. Njegov menadžer Edoardo Artaldi bi ovo što ću vam sada reći sigurno primetio. Jedna stvar koja je potpuno tehničke prirode, a to je kada igrate singl i dubl, onda vaš meč u pojedinačnoj konkurenciji mora da počne mnogo ranije jer se mečevi parova uvek igraju posle singla. Onda je on žaleći se da igra prerano, ušao taj dubl i, umesto da, na primer, igra u 19, na terenu bio tri sata ranije – u 16. To je još jedna sporedna stvar koja je dosta uticala".

Energiju je trošio u Olimpijskom selu

"Dilema je jednostavna – teniski grend slem, znači četiri titule u jednoj godini, istorijski je podvig. Niko pre to nije učinio, ne računam Roda Lejvera 1969. jer su se igrala tri turnira na travi i to bukvalno nije bio ni sličan sport. Pridodati tome i Olimpijske igre zvuči primamljivo i objektivno je on, ponesen ovim rezultatima, mislio da može i to. Ali dugoročno gledano, ugrozio je i ovaj rezultat koji mu predstoji".

Sada sledi US Open.

"Ne samopouzdanje, nego i čitav niz radnji koje ima pred jedan grend slem. Sebi je oduzeo mesec dana odmora i priprema, pripremni turnir pred Ju-Es open. Mnogo toga je žrtvovao za Olimpijske igre i, da je osvoji, bio bi umoran i sve bi bilo isto, ali bi imao energiju koju bi mu dalo to zlato. Ovako, u velikoj meri će biti umoran i biće strašno teško u Njujorku", zaključio je Bubanj za RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d