Nova vest
Olimpizam

Sreda, 28.07.2021.

20:25

Đoković: Pritisak je privilegija

Prvi reket sveta i najveća zvezda Olimpijskih igara Novak Đoković komentarisao je činjenicu da bi eventualnim zlatom u Tokiju bio blizu dostignuća Štefi Graf.

Izvor: SS

Autor: SS

Đoković: Pritisak je privilegija
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Nemica je 1988. godine uspela da kompletira Zlatni slem osvojivši sva četiri Grend Slema i Olimpijske igre u istoj kalendarskoj godini.

Novak je do sada osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, a nedostaju mu još zlato u Tokiju i US open za takav poduhvat.

"Pritisak je privilegija", izjavio je Đoković posle plasmana u četvrtfinale turnira u singlu, ali i miks-dublu i potom pojasnio:

"Bez pritiska, nema profesionalnog sporta. Ukoliko želiš da budeš na vrhu, moraš da naučiš kako da se nosiš sa pritiskom i svim tim očekivanjima na terenu i van njega. Naravno da sam svestan svega toga, ne mogu da ne čujem i ne vidim, ali naučio sam kako da iznesem to. Stvorio sam mehanizam koji mi pomaže da me takve stvari ne sputavaju. Imam dovoljno iskustva da bih znao kako da izađem na teren i odigram svoj najbolji tenis", dodao je srpski teniser.

Đoković će u četvrtak dva puta na teren. Najpre u singlu protiv Keija Nišikorija, a potom i u miks-dublu sa Ninom Stojanović protiv Laure Zigmund i Kravica iz Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

10 h

U fokusu

Vidi sve