Nova vest
Olimpizam

Petak, 30.07.2021.

08:10

Amerikanac izgubio od Rusa, pa poručio: Moje trke nisu čiste

Američki plivač Rajan Marfi sugerisao je da njegove trke na Olimpijskim igrama "verovatno nisu bile čiste", nakon što ih je izgubio od ruskih plivača.

Izvor: SS

Autor: SS

Amerikanac izgubio od Rusa, pa poručio: Moje trke nisu čiste
EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Marfi je osvojio srebrnu medalju u trci na 200 metara leđno, iza Rusa Jevgenija Rilova, a pre tri dana osvojio je bronzu na 100 metara leđno, iza Rilova i još jednog Rusa Kliementa Kolesnikova.

Međutim, na konferenciji za novinare sa osvajačima medalja, Marfi je rekao da "nije iznosio nikakve navode" i čestitao je Rilovu.

Rilov je dugo jedan od najboljih plivača leđnim stilom. On je negirao da je učestvovao u doping šemama. Rekao je da je uvek bio čist na takmičenjima i da se testirao.

Rilov je rekao da ne oseća da je on bio meta Marfijeve frustracije.

Ruski sportisti se na Igrama u Tokiju takmiče pod imenom Ruski olimpijski komitet zbog kazne za sistemski doping. Oni ne smeju da koriste rusku zastavu, a na pobedničkom postolju umesto himne organizatori puštaju odlomak klavirskog koncerta br. 1 kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.

Takođe, na njihovoj opremi zabranjen je natpis "Rusija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve