Nova vest
Olimpizam

Subota, 17.07.2021.

21:27

Selektor plivača: Idemo u Tokio rasterećeni, ali željni borbe

Selektor plivačke reprezentacije Srbije Igor Beretić rekao je večeras u Beogradu da plivači na Olimpijske igre u Tokio putuju "rasterećeno, ali željni borbe".

Izvor: B92

Autor:B92

Selektor plivača: Idemo u Tokio rasterećeni, ali željni borbe
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Što se tiče Olimpijskih igara, mislim da samo napravili veliki uspeh. U ovom ciklusu smo ostvarili pet A normi i uspeli smo da plasiramo mušku štafetu 4×100 metara slobodnim stilom, na šta smo svi jako ponosni", rekao je Beretić pred polazak za Tokio, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

"Momci koji putuju danas sa mnom su u izvanrednoj formi. Evropsko prvenstvo nam je pokazalo gde se trenutno nalazimo i koliko možemo. Idemo u Tokio rasterećeni, ali željni borbe", istakao je on.

Srbiju će u Tokiju predstavljati sedmoro plivača - Čaba Silađi (100 metara prsno), Velimir Stjepanović (200 metara slobodno), Vuk Čelić (800 metara slobodno), Anja Crevar (400 metara mešovito), Andrej Barna (100 metara slobodno), kao i Uroš Nkolić i Nikola Aćin koji će zajedno sa Stjepanovićem i Barnom predstavljati Srbiju u štafeti 4x100m slobodnim stilom.

Čaba Silađi putuje na svoje četvrte Olimpijske igre. Dok je u Pekingu bio jedan od najmlađih članova Olimpijskog tima Srbije, sada u Tokio putuje kao jedan od najiskusnijih.

"Ekipa koja putuje je velika i to je sjajan rezultat. Čast je biti deo ovog plivačkog tima. Kao najstariji mogu da ispred svih svojih kolega obećam da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat", rekao je Silađi.

"Svi smo uzbuđeni, svi imamo pozitivnu tremu. S obzirom na okolnosti koje vladaju i na odlaganje Igara, sada kada je konačno došao momenat da putujemo, jako smo srećni i zadovoljni", dodao je on.

Velimir Stjepanović je prvi put na Igrama nastupio u Londonu, a pred svoje treće Olimpijske igre je rekao da je spreman da napravi dobar rezultat.

"Želimo da otplivamo najbolje što možemo. Idemo da se takmičimo sa samim sobom najviše, jer onda dolaze rezultati", rekao je Stjepanović.

On je dodao i da je ponosan što je deo štafete 4×100, kao i 2012. godine.

"Tada sam u štafeti bio najmlađi, a sada sam najstariji. Velika je stvar uopšte se kvalifikovati na Olimpijske igre i nadamo se dobrom rezultatu i tamo", rekao je Stjepanović.

Uroš Nikolić će u Tokiju nastupati kao deo štafete 4×100 metara slobodnim stilom. On je istakao da je kompletna ekipa spremna da se na pravi način predstavi na najvećoj sportskoj sceni.

"Većini štafete su ovo prve Olimpijske igre. Velja je najiskusniji od svih nas i sjajan je lider, uz njegovu pomoć i mi postajemo bolji. Priželjkujemo dobar rezultat na Igrama", jasan je bio Nikolić.

Zajedno sa plivačima, put Japana večeras je krenuo i deo teniske reprezentacije, kao i reprezentativci u plivanju, džudou i stonom tenisu.

Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve