Nova vest
Olimpizam

Subota, 24.07.2021.

11:39

Udovičić na TV Prva: Idemo na preko 10 medalja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić bio je gost TV Prva.

Izvor: MS

Autor: MS

Udovičić na TV Prva: Idemo na preko 10 medalja
COPYRIGHT:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U Jutarnjem programu Udovičić je analizirao uspeh strelca Damira Mikeca posle srebra prvog dana Olimpijskih igara u Tokiju.

"Probili smo led. Damir je konstantno bio u vrhu, donosio medalje ovo je kruna jednog niza. Čestitke celokupne Srbije za njega. Vrlo je značajno osvojiti medalju prvog dana. Mikec je uzeo ulogu motivatora i motor je za ceo srpski olimpijski tim", počeo je Udovičić.

On je priznao da je postojala zebnja za osvajanje prve medalje i zato je zadovoljstvo još veće.

Na koliko Srbija "puca" medalja?

"Želimo da pomeramo granice, da nadmašimo osam medalja iz Riju i pomerimo granicu. Takmičimo se sa nama samima. Imamo sjajan tim, brojčano manji od Rija, ali sa sportistima koji mogu da osvoje dvocifren broj odličja. I to po nekoliko u sportovima, za razliku od ranije".

Cilj je preko 10 medalja, podvukao je ministar Udovičić.

"Svakim danom možemo da se nadamo medalji. Dosta svakodnevnih aktivnosti i objektivnih nadanja da će ostvariti vrhunski rezultat", rekao je bivši trofejni vaterpolistima, koji je dotakao podrške države našem sportu.

"Nikad veću podršku Vlade imamo, nikad veća ulaganja, ali zato i rezultate. Takođe, uvećane su nagrade, pa se tako zlato vrednuje 70.000 evra, srebro 60.000, a bronza 50.000", dodao je Udovičić, podsetivši da je Srbija njega nagradila 25.000 evra za bronzu u Londonu.

U međuvremenu je Srbija došla do druge medalje zahvaljujući Tijani Bogdanović (bronza).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

23 h

U fokusu

Vidi sve