Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 09.08.2021.

21:30

Terzić: Možda i najdraža medalja u karijeri

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić smatra da bronzana medalja sa Olimpijskih igara jedna od najznačajnih u karijeri.

Izvor: SN

Autor: SN

Terzić: Možda i najdraža medalja u karijeri
EPA-EFE/SEDAT SUNA

"Ovo je možda i najznačajnija medalja koju smo osvojili. Teško je bilo stići do ovog odličija, zbog mnogo okolnosti, o kojima ne bih sad govorio. Ali baš zbog toga ponos što sam selektor ove reprezentacije je eskalirao na Olimpijskim igrama. Ove devojke su primer za sve kako se ponaša jedan tim. Ponosan sam na njih", izjavio je Terzić.

Selektor Srbije se osvrnuo i na predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Ekipa ima veliki motiv, pogotovu što se finale igra pred našim navijačima. Nadam se da možemo da stignemo do zlata", rekao je on.

Kapiten reprezentacije Maja Ognjenović je rekla da medalja iz Tokija sija zlatnim sjajem.

"I pored toga što je ovo lošiji rezultat nego na prošlim Igrama, ova medalja za nas sija zlatnim sjajem. Ponosna sam što sam kapiten ekipe koja je ispisala stranice istorije ženske odbojke u Srbiji", rekla je Ognjenović.

Milena Rašić je izjavila da je osećaj sjajan, i da još uvek nije svesna uspeha koji su napravile.

"Sjajan osećaj. Još uvek nismo ni svesne uspeha koje smo postigli. Izgurale smo težak period i sve prepreke koje su nam bile na putu", izjavila je Rašić.

Tijana Bošković je zadovoljna što je ekipa smogla snage da se vrati posle teškog poraza u polufinalu.

"Drago mi je da smo posle teškog poraza u polufinalu uspele da smognemo snage, izdignemo se i pobedimo u meču za treće mesto. Nije bilo lako, ali najvažnije je da smo uspele", rekla je Bošković.

Odbojkašice Srbije su na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojile treće mesto, pobedivši Južnu Koreju u borbi za bronzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve