Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 08.08.2021.

05:30

Tijana Bošković: Plakala sam od sreće

Srpska odbojkašica Tijana Bošković presrećna je zbog osvojene bronzane medalje.

Izvor:

Autor:

Tijana Bošković: Plakala sam od sreće
Foto: Profimedia/Naoki Morita/AFLO SPORT

Srbija je sa 3-0 u setovima savladala Južnu Koreju i Tijana je upisala 33 poena.

Boškovićeva je rekla da je plakala i posle poraza od SAD i posle pobede nad Južnom Korejom.

"Više sam sad plakala nego posle poraza od Amerike. Hvala Bogu od sreće", rekla je Tijana Bošković srpskim novinarima u Tokiju.

Tijana se nada da će Maja Ognjenović igrati i na narednim Olimpijskim igrama.

"Daću sve od sebe da je ubedim. Potrudiću se, zajedno ćemo igrati još dve narodne sezone. Uticaću na nju koliko god mogu".

Lako su naše odbojkašice pobedile Južnu Koreju i došle do bronze.

"Presrećna sam što smo posle teškog poraza u polufinalu smogli snage da izađemo u ovaj meč. Bile smo jako motivisane da donesemo još jednu medalju jer je velika čast igrati za reprezentaciju, pogotovo na Olimpijskim igrama i drago mi je što smo ovom medaljom oborili taj rekord iz Rija i došli do devet odličja. Velika stvar za sve nas, bez obzira što je bronzana medalja. Svakako da je prva utakmica bila lakša. Naravno da je ulog bio veći u utakmici za bronzanu medalju. Iako smo rezultati lako dobili stvarno nije bilo lako. Videli ste koliko su se branile, koliko smo mi morali da napadamo. Nije bilo lako, emocije su tu uključene".

Na kraju utakmice viđena je emotivna scena sa selektorom Terzićem.

"Dobro, on nas grli samo kada osvojimo medalje. Čestitao nam je. Sigurna sam da je i on srećan, jer je ovo ogroman uspeh, jedan od najvećih za našu odbojku", zaključila je Tijana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

12 h

U fokusu

Vidi sve