Marina Maljković: Popadale su na kraju

Marina Maljković, selektor košarkašica Srbije, iznela je utiske na kraju Olimpijskog turnira.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/KIYOSHI OTA
EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Aktuelne evropske šampionke ostale su bez medalje zbog poraza od Francuske.

"Definitivno se videlo kakvu smo ekipu pobedili u Valensiji. Ne samo njih, već i Belgiju. Ništa nas nije iznenadilo. Mi danas nismo mogli. One su imale šuterski dan kao nikad", rekla je Maljković.

Šutersko veče Francuskinja nije iznenađenje za Maljković.

"To meni nije bilo veliko iznenađenje. Zaslužili su ovu pobedu. Treba da kažemo stvari onekve kakve jesu. Jedva su čekali ovu utakmicu, jedva su čekali samo nama da se revanširaju. Uporedite njihovu jučerašnju utakmicu protiv Japana i ovu sada. Jednostavno, to je bila ludačka energija da se pobedimo mi. Na kraju krajeva, nakon toliko godina i svih onih važnih utakmica, bez ikakvog alibija, na red je došlo i ovo. To je život".

Ona je prokomentarisala i oproštaj Sonje Vasić i Jelene Bruks.

"Teško je, ali već sutra ne treba da bude teško jer smo toliko toga dali. Svi znate šta je ova generacija uradila i svi smo želeli da završe na najbolji mogući način, sa dve medalje. Ali, morate biti svesni da je tempo ovog leta bio potpuno nov za nas i ekstremno težak. Budite sigurni da je svaka dala sve. Videli ste, popadale su na kraju. Nije više bilo snage ni za šta", istakla je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.