Nova vest
Olimpizam

Subota, 07.08.2021.

12:33

Bruks na oproštaju: Devojke da nastave ono što smo počele

Srpska košarkašica Jelena Bruks rekla je da joj je bila čast što bila deo nacionalnog tima

Izvor: B92

Autor:B92

Bruks na oproštaju: Devojke da nastave ono što smo počele
Photo: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall)

Ona je izrazila nadu da će buduće generacije nastaviti ono što je njena započela.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo da budem deo ovog tima", rekla je Bruks posle poraza od Francuske u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju i svoje poslednje utakmice u dresu reprezentacije.

Košarkašice Srbije nisu uspele da u Tokiju odbrane bronzanu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. U meču za treće mesto bolja je bila selekcija Francuske sa 91:76, koja se tako revanširala za poraz koji joj je Srbija nanela u finalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Bruks je navela da je Francuska danas bila bolja.

"Godinama smo ih mučili i uzimali im medalje, ali danas je bio njihov dan. Ponosna sam na sve saigračice i stručni štab", rekla je Bruks.

"Ponosna sam što sam iz Srbije i ženska košarkaška reprezentacija Srbije će u meni uvek imati najvećeg navijača. Nadam se da će devojke koje će nositi dres Srbije u budućnosti moći da nastave sve ono što smo mi započeli", zaključila je Bruks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve