Veliko finale u Tokiju: Francuzi dostojan protivnik Amerikancima

Košarkaške reprezentacije Francuske i Amerike odmeriće svoje snage, ove subote (4.30), u borbi za olimpijsko zlato.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Tim povodom, poznati španski košarkaški trener Piti Hurtado i nosilac srebrnog olimpijskog odličja Fredi Vajs, za Eurosport, podelili su svoja predviđanja za grand-finale košarke u Tokiju.

Španski košarkaški ekspert Hurtado, smatra da će utakmica biti veoma uzbudljiva, te da će Francuska biti ozbiljan protivnik američke ekipe, sa jednakim šansama za najsjajnije odličje.

"Francuska je tim koji ima najviše fizičke snage, uključujući i rezervne igrače, a to je ključno za suočavanje u trenucima, kada SAD usporavaju ili postižu mnogo uzastopnih poena", izjavio je Hurtado.

Prema njegovoj proceni, francuski tim garantuje takmičenje na najvišem nivou protiv aktuelnih olimpijskih šampiona, te da ukoliko se Francuzi budu fokusirali na neutralisanje efikasnih američkih šuteva, imaju velike šanse da zauzmu prvo mesto.

On dodaje da će pored ostalih igrača u oba tima, Kevin Durant ipak, biti ključni igrač u ovoj finalnoj utakmici.

"Već smo znali koliko su talentovani i videli fizičku snagu sa kojom su došli, ali ono što me najviše iznenadilo kod Francuza je taktika i analiza u njihovoj igri", istakao je Španac.

EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine sa reprezentacijom Francuske, Fredi Vajs, takođe je mišljenja da francuski tim predstavlja realnu pretnju američkom timu.

Vajs podseća na njihovu igru u grupnoj fazi takmičenja, kada su Francuzi iznenadili američke igrače, uspevši da nadigraju aktuelnog olimpijskog prvaka, ali i napominje da će ovo biti jedna veoma teška utakmica.

"Svesni smo da Amerikanci imaju slabu tačku pa ćemo morati da ih napadnemo iznutra, provociramo maksimalno, branimo se snažno i ne izgubimo loptu. Samo tako ćemo zaista imati šansu za pobedu", rekao je Vajs.

Kao ključne igrače francuske reprezentacije, Fredi izdvaja Nikolasa Batuma, koji prema njegovom mišljenju „igra turnir svog života", a tu su i Timoti Luvavu Kabaro, Rudi Gober, Evan Furnije i Nando de Kolo, dok je na američkoj strani to Kevin Durant.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.