Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 25.07.2021.

13:25

Spektakl – Francuska pobedila Ameriku!

Košarkaši Francuske su rezultatom 83:76 pobedili Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama.

Izvor: SN

Autor: SN

Spektakl – Francuska pobedila Ameriku!
Foto: Profimedia

U okviru grupe A na Olimpijskim igrama u Tokiju Amerikanci su posle velike borbe poraženi od Francuske.

Bila je ovo interesantna, prava ratnička utakmica koja je pripala Francuzima nakon 40 minuta bitke i sjajne partije Furnijea, koji je bio apsolutni heroj Francuske.

Evan Furnije je čitavo vreme igrao sjajnu košarku i bio najefikasniji pojedinac, a meč završio sa čak 28 poena uz 4 skoka, dok je na drugoj strani najbolji bio Džru Holidej sa 18 ubačenih poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Dakle, Amerikanci su postigli prve poene na ovom susretu, pa je usledila serija Francuza i odgovor Amerike za 11:16 u njihovu korist i tada su samo NBA igrači postizali poene i to na obe strane.

Imali su izabranici Grega Popoviča 22:15 na kraju prvog kvartala, a na poluvremenu su vodili sa 45:37 i činilo se kao da idu ka novoj pobedi, a onda odmah pogađa trojku Evan Furnije.

Raspoloženom Furnijeu se priključio i Gober, pa i Vensan Poirije koji pogađa uz faul Adebaja za 52:52. Uvukla se panika u redove NBA asova, pa Francuzi sa prednošću 62:56 počinju 4. period zahvaljujući trojci Ertela.

U poslednjem desetominutnom periodu se Džru Holidej potpuno "razgoropadio" i sa 8 poena u nizu vratio vođstvo Amerikancima, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača.

Dve brze trojke Batuma i Furnijea saplele su tim SAD–a i svedočili smo velikoj senzaciji kada je u poslednjem minutu bilo 78:74 za Francusku, koji su u napetoj penal završnici slavili sa 83:76.

Osim Furnijea koji je imao 28 poena, istakao se Gober sa 14, odnosno de Kolo sa 13. Na drugoj strani, 18 poena Holideja, 12 Adebaja, 11 Lilarda i 10 Durenta.

U prvom meču grupe A odigranom nešto ranije u toku dana, košarkaši Češke pobedili su Iran rezultatom 84:78.

Utakmicu između Sjedinjenih Američkih Država i Francuske možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve