Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 25.07.2021.

09:00

Preokret: Italija ukrala Nemačkoj pobedu

Košarkaši Italije pobedili su Nemačku sa 92:82 u prvom meču grupe B.

Izvor: SN

Autor: SN

Preokret: Italija ukrala Nemačkoj pobedu
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Italijani su se na Olimpijske igre plasirali tako što su u Beogradu pobedili Srbiju, a sada su na Igrama pobedom startovali.

Ako pogledamo rezultat reklo bi se da su lako slavili, ail nije bilo tako.

Nemci su tokom gotovo čitavog drugog poluvremena imali dvocifrenu prednost. Maodo Lo i Mo Vagner su pravili velike probleme, ali su se Galinari, Moraskini i ostali oslobodili pritiska i počeli da pogađaju važne šuteve.

Nemci su imali veliki broj pogođenih trojki u prvom periodu, ali posle ih je stao šut. Ipak, bilo je napeto sve do poslednjeg kvartala, kada su Italijani dodali gas i sa 24:10 preokrenuli sve u svoju korist i slavili sa 92:82.

Najefikasniji u selekciji Italije bio je Simone Fontekio sa 20 poena i četiri skoka, dok su po 18 poena postigli Stefano Tonut i Danilo Galinari.

U selekciji Nemačke najbolji učinak imao je Maodo Lo sa 24 poena, i po četiri skoka i asistencije, Ajzak Bonga je upisao 13 poena, a po 12 poena su zabeležili Moric Vagner i Andreas Obst.

Kasnije danas igra biće odigran drugi meč ove grupe, između Nigerije i Australije.

Plasman u četvrtfinale izboriće dve prvoplasirane selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve