Nova vest
Olimpizam

Petak, 06.08.2021.

15:00

Kako je Jovana za B92.net najavila zlato: Da pustim suzu u Tokiju VIDEO

Jovana Preković je pre samo nekoliko meseci u razgovoru za B92.net rekla da veruje u medalju u Tokiju.

Izvor: MT

Autor: MT

Kako je Jovana za B92.net najavila zlato: Da pustim suzu u Tokiju VIDEO
Foto: Profimedia

Do nje je stigla – i to zlatne, pobedom nad Kineskinjom Šiaojan Jin, posle odluke sudija.

"Ja sam počela da treniram karate od pete godine, ceo život sam u karateu. Aktivno sam počela da se takmičim od kadeta i tu počela da osvajam značajnije medelja. Međutim, glavna stvar se desila kada sam došla među seniore i osvojila najsjajniju medalju na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Ali najteže što mi se dešavalo i što mi se dešava su kvalifikacije za Olimpijske igre. Nikada do sada niko nije imao tu priliku u karateu. Mogu reći sa moje strane kao takmičara da je bilo mnogo surovo i teško, ali sa druge strane i lepo jer smo imale priliku da vidimo druge gradove i kontinente. Ali bilo je veoma teško osvojiti medalju jer je bilo u svetskom rangu jer smo dolazile po dve devojke iz Japana, Francuske i Irana koje su izuzetne takmičarke. To je sve upotpunilo sve ovo što smo radile i iskreno verujem da će sve biti kako treba, da ćemo otići na Olimpijske igre i osvojiti zlatnu medalju", rekla je Prekovićeva tada u podkastu "Njena pravila sa Ninom".

Ona od pete godine sarađuje sa trenerom Roksandom Atanasov.

"Jovana je moja prva generacija kao trenera. Tada smo još uvek bila takmičar ali samo osnovala školicu u vrtićima u Aranđelovcu. I uporedo sa svojim takmičenjima i karijerom sam počela da radim upravo sa Jovaninom generacijom. Sve ovo kroz šta Jovana i ja prolazimo je proces građenja. Koliko ja nju gradim kao takmičara, toliko ona mene gradi kao trenera. Zaista je ovo neverovatan timski rad", rekla je ona tada.

Za kraj, Jovana je tada opisala kako će se osećati kada čuje "Bože pravde" u Tokiju.

"Da pustim suzu. Samo sam tad pustila suzu, kada sam se, da kažem, popela na krov sveta i kad sam čula himnu. Ja sam se pitala kako ljudi plaču kada čuju himu, nisam mogla da razumem. Ja kad sam čula, ja sam se tresla, pa sam počela da plače, nisam mogla da se smirim. Nisam znala šta se desilo. Jedva čekam taj osećaj", zaključila je Prekovićeva gostovanje u "Njena pravila sa Ninom".

Ceo intervju čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve